Wystarczy w sezonie jesiennym kupić kilka dyni hokkaido, upiec i zamrozić a przez wiele miesięcy możemy sobie gotować pyszne zupki z wykorzystaniem tego pięknego warzywa.
Wielkość porcji 370 ml
Ilość porcji 0
- Ilość na porcję
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25.3g39%
- Węglowodany 13.6g5%
- Białko 18.8g38%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Dynię hokkaido pokroić w cząstki, usunąć pestki. Poukładać na blaszce do pieczenia (możecie podłożyć pod dynię papier do pieczenia lub folię aluminiową) i piec ok 30 minut w 200 C. Aż do miękkości. Tego gatunku dyni nie obieramy ze skórki:-)
Upieczona dynię zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut.
Blendujemy, doprawiamy do smaku. Chorizo smażymy na suchej patelni na chipsy, układamy je na wierzchu zupy, posypujemy pistacjami.
Składniki
Sposób przygotowania
Dynię hokkaido pokroić w cząstki, usunąć pestki. Poukładać na blaszce do pieczenia (możecie podłożyć pod dynię papier do pieczenia lub folię aluminiową) i piec ok 30 minut w 200 C. Aż do miękkości. Tego gatunku dyni nie obieramy ze skórki:-)
Upieczona dynię zalewamy mlekiem kokosowym i bulionem, dodajemy przyprawy i gotujemy 15 minut.
Blendujemy, doprawiamy do smaku. Chorizo smażymy na suchej patelni na chipsy, układamy je na wierzchu zupy, posypujemy pistacjami.