Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 359
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.3g24%
- Węglowodany 39g13%
- Białko 16g32%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyściłam z piasku i przesmażyłam na odrobinie masła śmietankowego ma znacznie mniej kalorii niż masło 82% tłuszczu). Pamiętajcie żeby kurki posolić.
Na tej samej patelni przesmażyłam pora pokrojonego w plasterki, dorzuciłam ugotowany i obrany bób. Doprawiłam dolą i pieprzem
Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne
Jajko ułożyłam na kromce pieczywa chrupkiego z IKEA, wokół zielone warzywa i kurki.
Całość posypałam sezamem, świeżo zmielonym pieprzem...
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyściłam z piasku i przesmażyłam na odrobinie masła śmietankowego ma znacznie mniej kalorii niż masło 82% tłuszczu). Pamiętajcie żeby kurki posolić.
Na tej samej patelni przesmażyłam pora pokrojonego w plasterki, dorzuciłam ugotowany i obrany bób. Doprawiłam dolą i pieprzem
Jajko poszetowe, ponoć to najzdrowsza forma jajka więc zachęcam do robienia sobie od czasu do czasu. Nie jest to bardzo trudne, możecie obejrzeć filmik instruktażowy, który kiedyś zrobiłam - jest w IGTV, na moim skromnym kanale YT i oczywiście na stronie www.aniagotujefit.pl. W kilku zdaniach przepis na jajo jest taki: gotujecie wodę w rondlu, dolewacie 1-2 łyżki octu (nie, nie czuć octu w jajku). Wybijacie jajko do miseczki. Jak się woda zagotuje zmniejszacie ogień, żeby nie bulgotała, łyżką mieszacie tę wodę robią wirek, i dokładnie w jego środek wlewacie jajko z miseczki. 2-5 - 3 minuty w zależności od wielkości jajka, potem łyżka cedzakową delikatnie wyjmijcie. Czasem pomagam sobie łyżką obiadową, żeby "pozbierać" ciągnące się kawałki białka, zawijam je pod spód jajka. Próbujcie, w końcu wyjdzie. Nawet jak nie będzie idealne, to na pewno będzie smaczne
Jajko ułożyłam na kromce pieczywa chrupkiego z IKEA, wokół zielone warzywa i kurki.
Całość posypałam sezamem, świeżo zmielonym pieprzem...