Tagliatelle z porem, pomidorkami, czarnymi oliwkami i groszkiem cukrowym

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Makaron jest dobry na wszystko, o każdej porze roku i z rozmaitymi dodatkami. Ostatnio więcej u mnie warzyw niż mięsa to i makaron w wersji vegan.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 423
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15.9g25%
Węglowodany 57.5g20%
Białko 12.5g25%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 100 g groszku cukrowego
 150 g pomidorków koktajlowych
 60 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 35 g czarnych oliwek
 1 łyżka oleju z awokado
 oregano, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Do mojego dania użyłam oryginalnego, włoskiego makaronu RUMMO. Znajomi Włosi polecają więc zakupiłam w necie.

2

Warzywa wrzuciłam do rondla, podlałam odrobiną wody,doprawiłam, przykryłam na chwilę, żeby się porządnie zagrzały ale nadal pozostały jędrne i al dente.

3

Ugotowany makaron tagliatelle wyłożyłam na talerz, wokół niego rozłożyłam warzywa, całość polałam odrobiną oleju z awokado.

4

Odrobina cebulki zielonej lub innej, ulubionej zieleniny i gotowe:-)

5

6

7

8

9

Składniki

 50 g makaronu tagliatelle (waga przed ugotowaniem)
 100 g groszku cukrowego
 150 g pomidorków koktajlowych
 60 g pora
 10 g czosnku (2 ząbki)
 35 g czarnych oliwek
 1 łyżka oleju z awokado
 oregano, sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Do mojego dania użyłam oryginalnego, włoskiego makaronu RUMMO. Znajomi Włosi polecają więc zakupiłam w necie.

2

Warzywa wrzuciłam do rondla, podlałam odrobiną wody,doprawiłam, przykryłam na chwilę, żeby się porządnie zagrzały ale nadal pozostały jędrne i al dente.

3

Ugotowany makaron tagliatelle wyłożyłam na talerz, wokół niego rozłożyłam warzywa, całość polałam odrobiną oleju z awokado.

4

Odrobina cebulki zielonej lub innej, ulubionej zieleniny i gotowe:-)

5

6

7

8

9

Tagliatelle z porem, pomidorkami, czarnymi oliwkami i groszkiem cukrowym
(Visited 469 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *