Syrniki w miodzie

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji3 porcje

Pomysł na coś słodkiego ale wysokobiałkowego i na ciepło. Syrniki z chudego twarogu są przepyszne w tym miodowym syropie. Do zrobienia w kilka chwil. Może to być śniadanie dla tych co lubią słodkie (nie mój przypadek), albo na deser.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1

Ilość porcji 3


Ilość na porcję
Ilość kalorii 124
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 2g4%
Węglowodany 16.9g6%
Białko 9.6g20%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g chudego twarogu
 1 jajko
 30 g semoliny
 30 g miodu
 jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Ser, jajko i semolinę zagnieść na masę.

2

Podzielić na 3 części i uformować placuszki.

3

Patelnię spryskać tłuszczem w sprayu, wyłożyć na gorącą placuszki i przykryć.

4

W połowie czasu odwrócić na druga stronę...

5

...na każdego placuszka wyłożyć 10 g miodu. Ja użyłam miodu z pasieki kuzyna KUCZEWSKI - rzepakowy, kremowany - najlepszy! 🙂

6

Przykryć i zostawić aż będą gotowe z drugiej strony (od spodu).

7

8

Miód się rozpłynie, nasączy placuszki słodyczą.

9

10

11

Składniki

 100 g chudego twarogu
 1 jajko
 30 g semoliny
 30 g miodu
 jasny sezam

Sposób przygotowania

1

Ser, jajko i semolinę zagnieść na masę.

2

Podzielić na 3 części i uformować placuszki.

3

Patelnię spryskać tłuszczem w sprayu, wyłożyć na gorącą placuszki i przykryć.

4

W połowie czasu odwrócić na druga stronę...

5

...na każdego placuszka wyłożyć 10 g miodu. Ja użyłam miodu z pasieki kuzyna KUCZEWSKI - rzepakowy, kremowany - najlepszy! 🙂

6

Przykryć i zostawić aż będą gotowe z drugiej strony (od spodu).

7

8

Miód się rozpłynie, nasączy placuszki słodyczą.

9

10

11

Syrniki w miodzie
(Visited 734 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *