Zielony talerz! Bardzo lubię takie kompozycje i lubię jak jest tematycznie. Dzisiaj na zielono:-) Duża porcja obiadowa a tylko 526 kcal. Lekki, pyszny i zdrowy posiłek. Białka niewiele jak na mój główny posiłek ale za to jak pięknie wyszło:-) Jestem zaskoczona ile zielonego można wygrzebać z lodówki. Przygotowanie zajęło mi tyle czasu, ile gotowanie makaronu.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 526
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.5g34%
- Węglowodany 66.5g23%
- Białko 12.9g26%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Nastaw wodę na makaron a w tym czasie przygotuj warzywa.
Szpinak z czosnkiem upraż na patelni - krótko, tylko tyle, żeby listki zwiędły.
Fasolkę szparagową ugotuj na półtwardo. Wyjmij.
W tej samej wodzie ugotuj groszek cukrowy, a potem groszek mrożony.
Pora pokrój na talarki i upraż przez chwilę.
Spryskaj patelnię tłuszczem i podsmaż krótko pokrojoną w kostkę cukinię.
Ja użyłam zamrożonego pesto z czosnku niedźwiedziego ale możesz użyć dowolnego pesto.
Makaron ugotuj al dente i możesz składać danie.
Składniki
Sposób przygotowania
Nastaw wodę na makaron a w tym czasie przygotuj warzywa.
Szpinak z czosnkiem upraż na patelni - krótko, tylko tyle, żeby listki zwiędły.
Fasolkę szparagową ugotuj na półtwardo. Wyjmij.
W tej samej wodzie ugotuj groszek cukrowy, a potem groszek mrożony.
Pora pokrój na talarki i upraż przez chwilę.
Spryskaj patelnię tłuszczem i podsmaż krótko pokrojoną w kostkę cukinię.
Ja użyłam zamrożonego pesto z czosnku niedźwiedziego ale możesz użyć dowolnego pesto.
Makaron ugotuj al dente i możesz składać danie.