Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 298
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 16.8g26%
- Węglowodany 13.7g5%
- Białko 23g46%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Łososia ułożyć na rozgrzanej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), skórą do dołu. Przykryć.
Nie odwracać w trakcie, zdjąć z patelni jak skóra będzie przypieczona a wierzch zmieni kolor z "surowego" na ugotowany.
Poukładać na talerzu: zieleninę, kawałki łososia, przekrojone na pół pomidorki, kapary.
Polać sosem tajskim i posypać sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Łososia ułożyć na rozgrzanej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), skórą do dołu. Przykryć.
Nie odwracać w trakcie, zdjąć z patelni jak skóra będzie przypieczona a wierzch zmieni kolor z "surowego" na ugotowany.
Poukładać na talerzu: zieleninę, kawałki łososia, przekrojone na pół pomidorki, kapary.
Polać sosem tajskim i posypać sezamem.