Sałatka z łososiem z patelni i sosem tajskim

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja
Wartości odżywcze

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 298
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16.8g26%
Węglowodany 13.7g5%
Białko 23g46%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g mix sałaty (dwie garście)
 90 g 9 pomidorków koktajlowych
 100 g łososia
 15 g kaparów
 2 łyżka sosu tajskiego sweet chilli
 1 łyżeczek sezamu 1/2 jasnego i 1/2 czarnego

Sposób przygotowania

1

Łososia ułożyć na rozgrzanej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), skórą do dołu. Przykryć.

2

Nie odwracać w trakcie, zdjąć z patelni jak skóra będzie przypieczona a wierzch zmieni kolor z "surowego" na ugotowany.

3

Poukładać na talerzu: zieleninę, kawałki łososia, przekrojone na pół pomidorki, kapary.

4

Polać sosem tajskim i posypać sezamem.

Składniki

 50 g mix sałaty (dwie garście)
 90 g 9 pomidorków koktajlowych
 100 g łososia
 15 g kaparów
 2 łyżka sosu tajskiego sweet chilli
 1 łyżeczek sezamu 1/2 jasnego i 1/2 czarnego

Sposób przygotowania

1

Łososia ułożyć na rozgrzanej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick), skórą do dołu. Przykryć.

2

Nie odwracać w trakcie, zdjąć z patelni jak skóra będzie przypieczona a wierzch zmieni kolor z "surowego" na ugotowany.

3

Poukładać na talerzu: zieleninę, kawałki łososia, przekrojone na pół pomidorki, kapary.

4

Polać sosem tajskim i posypać sezamem.

Sałatka z łososiem z patelni i sosem tajskim
(Visited 371 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *