#wegetariańskie

Ilość przepisów: 355
Sos holenderski – krok po krokuSos holenderski nie jest zbyt fit ale jest pyszny, pożywny i bardzo łatwy do zrobienia. Pasuje do warzyw (wszelakich: korzennych pieczonych, z grilla, świeżych w sałatce), szczególnie popularny jest do szparagów, świetny do jajek poszetowych (też zrobiłam filmik jak je zrobić). Muzyka do filmu: Marek Domagała (IG @marek.domagala.music).
Kanapka z jajkiem sadzonym i kawioremJajko sadzone zrobione na patelni ze specjalnymi dołeczkami robi się w kilka chwil. Zawsze wychodzi, jest smaczne, zdrowe i pożywne. I można je podać z różnymi dodatkami. Dla mnie połączenie jajka z kawiorem to bardzo udane połączenie:-)
Sos pieczarkowyTen sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.
Jajka poszetowe i guacamolePropozycja na lekki ale sycący i zdrowy posiłek: jajka i awokado - połączeni smaczne i sprawdzone w wielu przepisach.
Pasta jajeczna z tuńczykiemPasty jajeczne mogą być przeróżne. Ta z tuńczykiem z puszki ma dodatkową porcję białka więc dla mnie jest idealna:-)
Zielona szakszuka (shakshuka)Szakszuka na zielonych warzywach to mój pomysł na świeże, sycące i bardzo efektowne śniadanie. A ten zestaw smaków - pycha! polecam serdecznie:-)
Szakszuka (shakshuka)Szakszuka to jajka sadzone na warzywach sezonowych: papryka, pomidor to baza, reszta dodatków to już co kto lubi. Moja ma dodatkową porcję białka:-)
Bucatini z pieczonym łososiem i szparagamiSzparagi to doskonały dodatek do makaronów. W zasadzie pasują do każdego zestawu smakowego: do ryb, owoców morza, drobiu... Dzisiaj podrzucam pomysł na zestaw z łososiem pieczonym.
1 34 35 36 37 38 40

(Visited 518 331 times, 2 767 visits today)