Ilość przepisów: 342
Wegański tatar z awokado, pomidora i kurekTakie tatar, bez mięsa, wygląda całkiem zacnie. Same zdrowe i smaczne składniki, efektownie podane a przyrządzenie zajmuje 10 minut.Muffiny szpinakowe z fetą i pistacjamiTakie muffinki to fajna opcja na śniadanie (robi się je w 20 minut), na kolację czy jako przegryzka imprezowa. Dużo białka, samo zdrowie:-)Ciasto drożdżowe z pesto i suszonymi pomidoramiTo bardzo szybkie do wykonania ciasto i chociaż nie jest bardzo fit, to jednak ma znacznie mniej kalorii niż zatopiona w oliwie foccacia.Zielone tagliatelle z krewetkami i pomidorkamiTo danie to Włochy na talerzu: zielony makaron, białe krewetki i czerwone pomidorki. A wszystko w maślanym sosiku:-)Zupa z mrożonymi owocami morzaTo jedna z tych szybkich zup, które są i pyszne i efektowne i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu jakieś rybne mrożonki, resztki mrożonych owoców morza - i kombinujcie:-)Zupa-krem z białych warzyw z karmelizowaną pietruszkąZupa-krem to doskonałe danie w którym możemy ukryć wszystkie "niedoskonałe" warzywa z lodówki. Ogonki brokuła, kalafiora, nieładne listki brukselki, ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki... Co więcej, do takiej blendowanej zupy dajemy warzywa wyszorowane ale nie trzeba ich obierać. To oszczędność i czasu i pieniędzy. Nie marnujemy jedzenia:-)Tatar z tuńczyka i mangoPomysł na surową rybę? Moja propozycja to tatar z tuńczyka. To bardzo smaczna, chociaż mocno kontrowersyjna ryba z uwagi na wysoką zawartość metali ciężkich (tak, duże ryby tak mają, niestety...). Polecam od czasu do czasu, obłęd dla kubków smakowych:-)Chłodnik cytrynowy z cukiniiBardzo orzeźwiający, kwaskowy chłodnik. Podany z lodem może być dobrym dodatkiem do posiłku w upalny dzień.Wegańskie flaczki z boczniakówNie każdy lubi flaczki. Ja nie jadam. Ale pomysł na wegańskie "flaczki" był kuszący. Podpatrzyłam gdzieś w necie, dopasowałam do swojego smaku i oto jest: mój przepis na flaczki z boczniaków.
(Visited 480 392 times, 674 visits today)