Ilość przepisów: 348
Gofry z cukinii, awokado, jajko poszetowe i szpinakGofry śniadaniowe na wytrawnie, to bardzo fajna propozycja kiedy macie chwilę czasu na nieśpieszne śniadanie. Gofry zrobiłam z cukinii, ogólnodostępnej cały rok, bo zawsze wychodzą i są pyszne nie tylko na ciepło, bezpośrednio po przyrządzeniu, ale również na zimno, nawet na drugi dzień. Do gofrów moje ukochane jajka poszetowe (w koszulce), awokado i szpinak baby. Lubię takie mocno proteinowe śniadania w niedzielę, po porannym treningu:-)Serniczki wytrawne z kminkiemJednoporcjowe przegryzki są fajne, gdy potrzebujecie na szybko coś przekąsić. Lepiej jak zjecie coś nie tylko smacznego ale też zdrowego i niezbyt kalorycznego. Ja od słodkich przekąsek preferuję wytrawne, i takie są moje serniczki: na słono, z kminkiem. Ale możecie kombinować z innymi smakami (czarnuszka, sezam, zioła prowansalskie...).Jajko w koszulce na kanapce ze szpinakiem, warzywa strączkowe i paprykaŚniadanie z jajem:-) Uwielbiam to płynne żółteczko! lubię w różnych zestawach śniadaniowych, np. takim z warzywami na ciepło. Pyyyyycha:-))))Bavette z pesto, pieczonymi warzywami i pistacjamiWarzywa pieczone smakują mi najlepiej od później jesieni do wczesnej wiosny. Mogę je jeść z kaszą, makaronem, kuskusem, ryżem, w towarzystwie innych warzyw jako sałatka.... Polecam:-)
Pieczywo proteinowe z awokado, warzywa z patelni i cieciorkaZaglądając na mojego bloga kulinarnego, albo obserwując mój profil na instagramie (@ania_gotuje_fit) albo na facebooku, zorientujecie się, że bardzo lubię śniadania na ciepło. Wydawać by się mogło, że przygotowanie takiego śniadania zajmuje dłuższą chwilę ale nic podobnego. To góra 10-15 minut i mamy taki oto zachwycający, zdrowy, smaczny i fit talerz. Zapraszam również na mojego instagrama @ania_robi_forme - tam pokazuje jakie aktywności podejmuję żeby budować sprawność na lata.Krewetki z duszonymi warzywamiLubię krewetki, lubię jak przygotowanie pysznego, zdrowego posiłku nie zajmuje dużo czasu, lubię jak jest jedzenie jest lekkostrawne, ma różne tekstury i nuty smakowe i jak ma niewiele składników. Dlatego często robię jednogarnkowe dania, najczęściej z tego co mam pod ręką. Krewetek mam zawsze zapas, kupuję większe ilości w promocji i jak mam ochotę to wyjmuję z zamrażalnika i po godzinie można działać:-)Spaghetti pełnoziarniste z zielonymi warzywami i pestoZielony talerz! Bardzo lubię takie kompozycje i lubię jak jest tematycznie. Dzisiaj na zielono:-) Duża porcja obiadowa a tylko 526 kcal. Lekki, pyszny i zdrowy posiłek. Białka niewiele jak na mój główny posiłek ale za to jak pięknie wyszło:-) Jestem zaskoczona ile zielonego można wygrzebać z lodówki. Przygotowanie zajęło mi tyle czasu, ile gotowanie makaronu.Sałatka z pieczonymi warzywami korzennymi, pieczarkami, orzechami i sosem miodowo-cytrynowymRarytas nie tylko dla wegetarian i wegan: pyszna sałatka z warzywami pieczonymi i orzechami - te dwa smaki wybijają się w sałatce i świetnie do siebie pasują. Duża porcja a tak niewiele kalorii, za to ogrom minerałów, witamin i dobrego tłuszczu. Można się najeść:-)Kotleciki brokułowe z mozarelląPolecam zrobić bardzo smaczne kotleciki z brokuła. Są bardzo łatwe do wykonania, dodatek mozarelli (light) sprawia, że są miękkie ale zwarte, nie rozsypują się. Bardzo dobre na zimno!
(Visited 493 108 times, 1 100 visits today)