Ilość przepisów: 86
Sałatka z pieczonym boczkiem, serem halloumi i dressingiem malinowymTo jest propozycja dla mięsożerców i to na diecie keto:-) Pyszne, długo nie będziecie głodni po tak treściwej sałatce:-)Rigatoni z kurkami i serem corregioSezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)Fit tarta brokułowo-szpinakowaPolecam tartę w wersji fit - jest bez spodu i zawiera tylko odrobinę mąki. Na zimno i na ciepło tak samo pyszna:-) Również jako przekąska imprezowa.Lawasz z zielonymi warzywami sezonowymiLawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Można w niego zawinąć niemalże wszystko - dzisiaj upakowałam w nim zielone warzywa sezowowe a ser ładnie to wszystko połączył:-)Mix sałat z chorizo picante pod salsą pomarańczowąPomysł na tę sałatkę powstał z miłości do chorizo i upału, który odbiera ochotę na ciężkie jedzenie. Połączenie lekkiej sałaty i pomidorków z wysmażonym chorizo picante - bardzo udane. A do tego doskonała salsa na bazie tłuszczu spod chorizo - przepysznie:-)Sałatka z pomidorem, granatem i fetąLekka, orzeźwiająca sałatka z pomidorem, szczególnie smakuje, kiedy pomidory już pachną, już smakują jak pomidory wyrośnięte na słońcu.Chiński makaron inaczejChiński makaron, hiszpańskie chorizo picante, włoski ser grana padano i polski czosnek niedźwiedzi - tak sobie wymyśliłam i tym samym posprzątałam lodówkę z resztek hiszpańsko-włoskich. Zajadałam aż mi się uszy trzęsły:-)Muffiny jajeczne z brokułem, szynką i seremMuffiny jajeczne to fajny pomysł na wykorzystanie resztek lodówkowych np.brokuła, szynki czy sera. W zasadzie można upakować w nich wszystko, mogą być na słodko ( z owocami, orzechami, czekoladą) albo wytrawne. Ja zrobiłam na śniadanie wersję wytrawną, polecam:-)
Filmik krok po kroku poniżej (albo na moim kanale na YT).Muffiny jajeczne z czosnkiem niedźwiedzim, owczym serem i szynkąMuffiny czy też babeczki jajeczne to szybki temat i w zasadzie można je dowolnie komponować z tym, co akurat macie pod ręką. Ponieważ sezon na czosnek niedźwiedzi trwa (kwiecień-maj), więc dodałam sporą garść tej cudownie aromatyczniej zieleniny do jajecznej masy, pod ręką był też owczy ser (resztka z imprezowego wieczoru dzień wcześniej) i wyszło pyszne, wysokobiałkowe śniadanko.
(Visited 472 303 times, 940 visits today)