#pomidor

Ilość przepisów: 121
Rigatoni z warzywami sezonowymi i chorizoW sezonie letnim warzywa są najsmaczniejsze. Ja bardzo lubię połączenie warzyw z makaronami, do tego fajnie jest dodać rybkę, kurczaka lub indyka, albo chorizo - jak w tym przepisie. Chorizo jest znakomite, gdyby nie te kalorie, jadłabym częściej i więcej:-)
Mix sałat z chorizo picante pod salsą pomarańczowąPomysł na tę sałatkę powstał z miłości do chorizo i upału, który odbiera ochotę na ciężkie jedzenie. Połączenie lekkiej sałaty i pomidorków z wysmażonym chorizo picante - bardzo udane. A do tego doskonała salsa na bazie tłuszczu spod chorizo - przepysznie:-)
Spaghetti z dorszem i krewetkamiTen sposób podania ryby sprawdza się znakomicie gdy: a. nie macie czasu na rozmrażanie, b. jesteście na redukcji, c. potrzebujecie dużo białka w diecie, d. lubicie dobre jedzenie;-)) A makaron to makaron - zawsze jest dobry moment żeby go zjeść!
Salmorejo – andaluzyjski chłodnikSalmorejo (czyt.salmoreho) to chłodnik z pomidorów. Przyrządza się go podobnie jak gazpacho ale jest znacznie bardziej kaloryczny. Znakomity na upały czyli przez cały "pomidorowy" sezon.
Grecka sałatka HORIATIKI z awokadoHORIATIKI to jedna z tych sałatek, które się nie nudzą. W każdym razie, mi się nie nudzi i mogę ją jeść kilka razy w tygodniu, dopóki warzywa są na tyle smaczne, by mieć na nie ochotę. Czyli całe lato:-) Tym razem zamiast ogórka dałam awokado co poprawiło makro (sporo dobrych tłuszczy) i "zaokrągliło" smak sałatki.
1 8 9 10 11 12 14

(Visited 478 393 times, 557 visits today)