#makaron

Ilość przepisów: 22
Bavette z krewetkami, awokado i pistacjamiMakaron w 15 minut z 2-3 składnikami, to moje ulubione dane lunchowe, obiadowe czy kolacja. Bo żeby zjeść pełnowartościowy posiłek wystarczy naprawdę niewiele, i nie trzeba spędzić w kuchni dużo czasu żeby go przygotować. Awokado świetnie łączy się z makaronem, jest "maślane" w smaku, nie potrzebuje dodatkowego sosu, dodatkowych kalorii. Dorzucamy do tego krewetki i mamy porządną porcję cennego białka. Pistacje - żeby coś chrupało, chilli i czosnek, żeby podkręcić smak dania.... Przepyszne danie!
Papardelle z krewetkami, pieczoną papryką i cukiniąNa diecie redukcyjnej makaron jest jak najbardziej ok. Zresztą, tak jak pisałam już nie raz, należy jeść różnorodnie, zgodnie z tym, na co mamy ochotę kontrolując jedynie ilości czyli pilnując by bilans energetyczny był ujemny. Moja porcja makaronu to 50 g suchego produktu, za to z dodatkami lubię poszaleć. Czasami robi się z tego naprawdę duża objętościowo porcja! Bo jak dodamy krewetki, paprykę, cukinię to nagle okazuje się, że rozkoszowanie się smakiem nie ma końca:-) cały ten duży talerz pysznego jedzenia ma 544 kcal - tyle co 7 pierogów ruskich mojej mamy (bez okrasy!). Jedz mądrze, efektownie i efektywnie!
Udon z tofu, shimeji i jajkiemMakaron udon to bardzo specyficzny ale smaczny makaron, pszenny, popularny w kuchni japońskiej. Coraz częściej spotykany w naszych domach i restauracjach dalekowschodnich. Najfajniejsze jest to, że można go zrobić na wiele sposobów. Dzisiaj wersja wegetariańska.
1 2 3

(Visited 498 539 times, 1 670 visits today)