#czosnek

Ilość przepisów: 175
Rozgrzewająca zupa z białych warzyw w bliskowschodnim styluZupa z białych warzyw podkręcona bliskowschodnimi przyprawami to moja propozycja na jesienno-zimowy czas. Jest bardzo aromatyczna, rozgrzewająca i apetycznie wygląda. Jest to propozycja bardzo niskokaloryczna, wegetariańska a nawet wegańska.
Papardelle z krewetkami, pieczoną papryką i cukiniąNa diecie redukcyjnej makaron jest jak najbardziej ok. Zresztą, tak jak pisałam już nie raz, należy jeść różnorodnie, zgodnie z tym, na co mamy ochotę kontrolując jedynie ilości czyli pilnując by bilans energetyczny był ujemny. Moja porcja makaronu to 50 g suchego produktu, za to z dodatkami lubię poszaleć. Czasami robi się z tego naprawdę duża objętościowo porcja! Bo jak dodamy krewetki, paprykę, cukinię to nagle okazuje się, że rozkoszowanie się smakiem nie ma końca:-) cały ten duży talerz pysznego jedzenia ma 544 kcal - tyle co 7 pierogów ruskich mojej mamy (bez okrasy!). Jedz mądrze, efektownie i efektywnie!
Kimchi – koreańska kiszonkaKimchi to najpopularniejsze danie kuchni koreańskiej. Magazyn Health uznał je za jedno z najzdrowszych dań świata: zawiera mnóstwo witaminy A, B i C, a dzięki obecności dobroczynnych bakterii poprawia trawienie i zwiększa odporność. Zrobienie kimchi jest tak proste jak zakiszenie ogórków. Spróbujcie:-)
Warzywa duszone z chorizo, kasza gryczanaPolecam pomysł na sycące danie obiadowe z niepalonej kaszy gryczanej, warzyw i chorizo. Tylko odrobina tej pysznej, aromatycznej kiełbasy wystarczy, żeby potrawa nabrała wyjątkowego smaku. A wegetarianie i weganie po prostu mogą ja zupełnie pominąć i tez będzie pysznie.
Morszczuk w warzywach z patelniJedno z najszybszych dań jakie tutaj prezentuję. Wymyślone na okoliczność wielkiego, potreningowego głodu;-))) Porcja duża, bogata w zdrowe białko i kwasy omega 3.
1 11 12 13 14 15 20

(Visited 478 497 times, 461 visits today)