Ilość przepisów: 114
Gofry ryżowe z awokado, mix sałat z pieczoną paprykąLubię sprytnie wykorzystywać resztki lodówkowe. Nic się u mnie nie zmarnuje, każda reszteczka dostaje drugą szansę. Ryż z poprzedniego dnia świetnie smakuje odsmażony z różnymi dodatkami, może też być zagęstnikiem do "cienkiej" zupki. U mnie ryż wylądował w gofrach śniadaniowych na wytrawnie. Powstały zaskakująco smaczne, bezglutenowe, bez laktozy gofry, a całe danie jest wegetariańskie i lekkie. Czarny makaron linguine, krewetki, awokado i kolendraMrożone krewetki może i nie smakują tak wyśmienicie jak na wybrzeżu we Włoch, Chorwacji czy Hiszpanii, ale dla mnie są wystarczająco smaczne i jak tylko pojawiają się na promocji, kupuję kilka opakowań. Stanowią świetne źródło białka, smakują wybornie w daniach z makaronem, ryżem, w sałatkach na zimno i w zestawach śniadaniowych. Słowem: pasują do wszystkiego. Ja połączyłam je z czarnym makaronem, barwionym sepią i z awokado - kolorystycznie wyszło znakomicie, smakowo - dla mnie idealnie. Do tego świeża kolendra, którą zagryzałam każdy kęs makaronu z krewetką... Jajecznica, kurki, awokado, lekkie pieczywoDzisiaj polecam obfite, pożywne i sycące śniadanie w wersji fit, do przyrządzenia w kilka chwil. Sporo białka, zdrowe tłuszcze i lekkie pieczywo błonnikowe.Jajecznica, kurki, awokado i sałatka na ciepło z porówBardzo lubię śniadania na ciepło, kiedy tylko czas mi na to pozwala, przygotowuję takie sycące, zdrowe i smaczne posiłki na początek dnia. Polecam nie tylko dla wegetarian:-)Jajko w koszulce, kurki z patelni i dużo zielonegoSezonowe kurki, jajko poszetowe i dużo zielonego - kolejna odsłona moich ulubionych składników śniadaniowego talerzyka:-)Wytrawne gofry śniadaniowe z jajkiem poszetowym, boczkiem, awokado i kurkamiGofry na śniadanie ale w wersji wytrawnej - to moja propozycja. Do tego sezonowy dodatek - kurki z patelni, jajka poszetowe, boczek i awokado... Bardzo obfite, ale lekkie śniadanie w sam raz na początek aktywnego dnia. Jajko poszetowe na kanapce z pieczywa lekkiego z awokado, kurki z patelni, pistacjeSałatka z bobem, awokado, mozarellą i papryką pod zielonym dressingiemBób jest warzywem sezonowym, ale świetnie się przechowuje mrożony (mrożę surowy) więc sałatka, którą proponuję może być przygotowywana cały rok. Fajne połączenie smaków, zdrowe tłuszcze i białko - oto pyszna propozycja na każda porę dnia. Jak komuś mało węglowodanów to może sobie dorzucić kawałek dobrego pieczywa.Kwiaty cukinii i krewetki z zielonym dressingiem ziołowym oraz szparagiTalerz dla dwojga: lekki, smaczny posiłek w upalny, letni dzień.
(Visited 483 669 times, 727 visits today)