#awokado

Ilość przepisów: 114
Gofry ryżowe z awokado, mix sałat z pieczoną paprykąLubię sprytnie wykorzystywać resztki lodówkowe. Nic się u mnie nie zmarnuje, każda reszteczka dostaje drugą szansę. Ryż z poprzedniego dnia świetnie smakuje odsmażony z różnymi dodatkami, może też być zagęstnikiem do "cienkiej" zupki. U mnie ryż wylądował w gofrach śniadaniowych na wytrawnie. Powstały zaskakująco smaczne, bezglutenowe, bez laktozy gofry, a całe danie jest wegetariańskie i lekkie.
Czarny makaron linguine, krewetki, awokado i kolendraMrożone krewetki może i nie smakują tak wyśmienicie jak na wybrzeżu we Włoch, Chorwacji czy Hiszpanii, ale dla mnie są wystarczająco smaczne i jak tylko pojawiają się na promocji, kupuję kilka opakowań. Stanowią świetne źródło białka, smakują wybornie w daniach z makaronem, ryżem, w sałatkach na zimno i w zestawach śniadaniowych. Słowem: pasują do wszystkiego. Ja połączyłam je z czarnym makaronem, barwionym sepią i z awokado - kolorystycznie wyszło znakomicie, smakowo - dla mnie idealnie. Do tego świeża kolendra, którą zagryzałam każdy kęs makaronu z krewetką...
Sałatka z bobem, awokado, mozarellą i papryką pod zielonym dressingiemBób jest warzywem sezonowym, ale świetnie się przechowuje mrożony (mrożę surowy) więc sałatka, którą proponuję może być przygotowywana cały rok. Fajne połączenie smaków, zdrowe tłuszcze i białko - oto pyszna propozycja na każda porę dnia. Jak komuś mało węglowodanów to może sobie dorzucić kawałek dobrego pieczywa.
1 4 5 6 7 8 13

(Visited 483 669 times, 727 visits today)