Ryby i owoce morza

Ilość przepisów: 167
Kremowa zupa rybnaZupy rybne nie są w naszym kraju bardzo popularne a szkoda, bo to zdrowe, smaczne i sycące posiłki. Ten przepis może Was przekona, że warto włączyć zupy rybne do Waszego menu.
Sałatka z ośmiornicą w sosie vinegretteSałatka z ośmiornicą pod sosem vinegrette czyli "ensalada de pulpo" - klasyk hiszpańskich sałatek z owocami morza. Jest świeża, lekka, dobra o każdej porze dnia. Zwłaszcza latem. Do tego lampka schłodzonego białego wina....
Ceviche z miecznikaCeviche (czyt. sewicze), to danie z ryby gotowanej "na zimno" czyli w kwaśnej marynacie. Do tej wybornej przystawki nadaje się w zasadzie każda ryba morska o białym mięsie (halibut, okoń morski, dorsz, sola czy właśnie miecznik). Ważne, żeby mięso ryby było naprawdę świeże.
1 17 18 19

(Visited 480 926 times, 616 visits today)