Ryby i owoce morza

Ilość przepisów: 179
Ośmiornica zapiekana z ziemniakamiPulpo al horno con patatas - klasyka hiszpańskiej kuchni czyli ośmiornica z piekarnika zapiekana z ziemniakami. Danie efektowne, proste i szybkie do wykonania.
Biała zupa rybnaZupy rybne są przeważnie czasochłonne ale za to ile przyjemności z jedzenia takiej zupki:-) Poza tym są niskokaloryczne i wysokobiałkowe - dla mnie to argumenty nie do pobicia.
Zupa galangalowa z krewetkamiZupa galangalowa jest bardzo aromatyczna, rozgrzewająca no i dietetyczna. Ma dużo białka i mało tłuszczu. Dzisiaj przepis z krewetkami ale doskonale smakuje również kurczakiem. Bazę zupy można zrobić od razu w większej ilości, potem ją zamrozić albo pozamykać w słoikach na gorąco. Wtedy może stać w lodówce kilka tygodni.
Koktajl krewetkowyKoktajl krewetkowy czyli sałatka znana w Hiszpanii jako "coctel de gambas", to pyszna, niskokaloryczna sałatka, przystawka imprezowa.
Sałatka z kalmarami z puszkiOwoce morza z puszki to fajny dodatek do sałaty. W sklepach jest duży wybór różnych "mariscos", w różnych sosach i zalewać. Warto spróbować.
1 17 18 19 20

(Visited 522 940 times, 2 863 visits today)