Ilość przepisów: 177
Wytrawne gofry śniadaniowe z jajkiem poszetowym, łososiem i awokadoJajko poszetowe, łosoś, awokado - taka kombinacja nie raz gościła na moim śniadaniowym talerzu. Dzisiaj mala odmiana - gofry zamiast pieczywa.Ramen z dorszem i krewetkamiBulion z algami morskimi, kawał dorsza i krewetki, do tego makaron ryżowy... Bardzo sycąca, rozgrzewająca zupa, idealna na jesienne i zimowe wieczory. Spring rolls z krewetkamiDla smakoszy mam fajną przekąskę - "sajgonki" vel "spring rolls" czyli zawijaski z papieru ryżowego z krewetkami. Nie wymagają smażenia, nie upakowałam do środka ryżu ani makaronu (chociaż w takiej wersji są przepyszne), zawierają dużo białka i są wciągające:-) Można jeść i jeść, spróbujcie je zrobić i oceńcie sami.Gofry z cukinii, jajka poszetowe i krewetkiGofry kojarzą nam się z latem, wakacjami, owocami - na słodko. Ja polecam kombinować ze smakami wytrawnymi, gofry warzywne (np. z cukinii), to świetna baza do serwowania pysznych śniadań czy imprezowych przekąsek.Tatar ze śledzia ze śliwką z octuBanalny śledź w niebanalnym daniu ze śliwką z marynaty octowej. Wysokobiałkowe danie dla smakoszy:-)Bucatini ze szpinakiem i z krewetkamiPyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli makaronów i krewetek. 3 składniki i pyszny obiad gotowy w 20 minut. Makaron z brokułem i wędzonym łososiemObiad w 10 minut, tyle trzeba żeby ugotować makaron, brokuła i pokroić łososia.Makaron chiński z owocami morza i kurkamiMakaron chiński jest smaczny i bardzo szybko się gotuje. Pasuje do wielu dań, fajnie łączy się zarówno z warzywami jak i owocami morza czy mięsem. Moja propozycja to połączenie chińskiego makaronu z owocami morza i kurkami. Do tego zielony akcent w postaci pora no i sezam:-)Pizza z patelni z owocami morzaPizza to proste danie niezamożnych Włochów - taka była kiedyś. Teraz pizzę robi się ze wszystkim i lubią ją miliony. Ta moja, z patelni, zrodziła się trochę z lenistwa i oszczędności - zagrzać patelnię jest szybciej i taniej niż przygotowywać miejsce w piekarniku, czekać aż się zagrzeje itd... Ale główna zasada pizzy: im mniej tym pyszniej została zachowana:-) Polecam na 2 osoby, chociaż przyznaję, że wciągnęłam całą sama;-))
(Visited 501 481 times, 1 894 visits today)