Ilość przepisów: 70
Krokiety z pieczarkami (z piekarnika)Niektórzy uważają, że w krokietach najsmaczniejsza jest w właśnie chrupiąca skórka z panierką. Może i tak, ale życie jest sztuką wyboru: trzeba wybrać między mniej chrupiącą skórką a kalorycznością tej pysznej, panierowanej, usmażonej na złoto skórki:-) Spróbujcie mojej wersji, dla mnie pycha:-)Pankejki białkowe z kremem czekoladowym i figamiWysokoproteinowe pankejki, to lepsza alternatywa od tych tradycyjnych placuszków (składających się głównie z węglowodanów), zwłaszcza dla osób aktywnych. Do tego proteinowy krem i sezonowy smaczek w postaci świeżej figi - pycha:-)Lawasz z mozarellą, szpinakiem i szynką drobiowąLawasz to moje odkrycie. Od niedawna kupuję czasami (ten z Biedronki ma bardzo dobry skład) i zawijam w niego różności. Dzisiaj padło na połączenie ser+szynka+szpinak - szybko, do syta i z porządną porcją białka:-)Wysokobiałkowe pankejkiNie przepadam za słodkim więc jak już coś zjadam, to chcę, żeby to było nie tylko pyszne ale też miało np. więcej białka, jakąś wartość dodaną a nie tyko puste kalorie. I Olimp Sport Nutrition ma kilka takich produktów - np. gotowa mieszanka na pankejki, w kilku smakach. Ten imbirowy już testowałam - przepycha:-)Szpinakowe pankejki białkowe z pastą z łososia i kawioremPorządna porcja białka w pysznych pankejkach. Idealna przegryzka po treningu lub aktywnym dniu, ale też świetne śniadanie, które trzyma do południa:-)Białkowe pankejki z semoliny i jogurtuZnakomite w smaku, puszyste i mocno proteinowe placuszki. Polecam szczególnie dla aktywnych fizycznie, potrzebujących więcej białka w diecie. Dobrze smakują z masłem migdałowym, sosem orzechowym, z owocami, konfiturą.... Mogą być też w wersji wytrawnej jeżeli użyjecie odżywki białkowej o neutralnym smaku.Sałatka śledziowa w lawaszuSałatka śledziowa z burakami jest bardzo pożywna, dietetyczna a zawinięta w lawasz i podana w małych porcjach to świetna przegryzka imprezowa.Białkowy torcik szpinakowy z kremem tuńczykowymPodrzucam Wam pomysł na mocno białkowy posiłek: torcik szpinakowo-tuńczykowy. Bardzo mi smakował a sama baza, czyli dwa placuszki szpinakowo-białkowe, mogą być inspiracją do kolejnych pomysłów na wytrawne torciki:-)Podwójny naleśnik ze szparagami i pstrągiem łososiowymTaki naleśnik wygląda niebanalnie, można go zrobić na śniadanie, kolację czy jako przekąskę imprezową. A jaki smaczny:-)
(Visited 481 066 times, 552 visits today)