Ilość przepisów: 0
Ciasto drożdżowe z pesto i suszonymi pomidoramiTo bardzo szybkie do wykonania ciasto i chociaż nie jest bardzo fit, to jednak ma znacznie mniej kalorii niż zatopiona w oliwie foccacia.Ciasto fit z kremem i galaretkąCiasto bardzo białkowe poleca się na każdą okazję:-) Zielone tagliatelle z krewetkami i pomidorkamiTo danie to Włochy na talerzu: zielony makaron, białe krewetki i czerwone pomidorki. A wszystko w maślanym sosiku:-)Zupa-krem z czerwonej fasoli z chorizoPikantna, wyrazista i sycąca zupa. I znowu - można zużyć warzywa nie pierwszej świeżości, ich "brzydota" nie wpłynie przecież na smak zupy.Zupa z mrożonymi owocami morzaTo jedna z tych szybkich zup, które są i pyszne i efektowne i bardzo smaczne. Wystarczy mieć w domu jakieś rybne mrożonki, resztki mrożonych owoców morza - i kombinujcie:-)Zupa-krem z pieczonej dyni z chipsami chorizoWystarczy w sezonie jesiennym kupić kilka dyni hokkaido, upiec i zamrozić a przez wiele miesięcy możemy sobie gotować pyszne zupki z wykorzystaniem tego pięknego warzywa.Zupa-krem z białych warzyw z karmelizowaną pietruszkąZupa-krem to doskonałe danie w którym możemy ukryć wszystkie "niedoskonałe" warzywa z lodówki. Ogonki brokuła, kalafiora, nieładne listki brukselki, ugotowane poprzedniego dnia ziemniaki... Co więcej, do takiej blendowanej zupy dajemy warzywa wyszorowane ale nie trzeba ich obierać. To oszczędność i czasu i pieniędzy. Nie marnujemy jedzenia:-)Chilli con carne – wersja fitChilli con carne to typowe danie kuchni tex-mex. Mięso z papryczkami, fasola i kukurydzą, doprawiane na ostro albo łagodniej jest bardzo sycącym posiłkiem, popularnym nawet w fastfoodach teksańskich. Moja wersja jest bardziej fit:-)Tatar z tuńczyka i mangoPomysł na surową rybę? Moja propozycja to tatar z tuńczyka. To bardzo smaczna, chociaż mocno kontrowersyjna ryba z uwagi na wysoką zawartość metali ciężkich (tak, duże ryby tak mają, niestety...). Polecam od czasu do czasu, obłęd dla kubków smakowych:-)
(Visited 506 529 times, 3 136 visits today)