Ilość przepisów: 0
Fasola z chorizo w pomidorachPomysł na wykorzystanie "wczorajszej fasoli". Można zrobić sałatki na bazie fasoli (zajrzyjcie po propozycje) albo przygotować z niej ciepły posiłek, nieco inny niż klasyczna "fasolka po bretońsku"Wegańskie flaczki z boczniakówNie każdy lubi flaczki. Ja nie jadam. Ale pomysł na wegańskie "flaczki" był kuszący. Podpatrzyłam gdzieś w necie, dopasowałam do swojego smaku i oto jest: mój przepis na flaczki z boczniaków.Kalafior zapiekany z chorizo w przyprawach kuchni arabskiejNie samymi proteinami żyje człowiek, nawet ten intensywnie trenujący. Czasem ma się ochotę na coś pysznego, pikantnego, aromatycznego.... mniam:-)Pełnoziarniste tagliatelle z krewetkami i suszonymi pomidoramiDanie nie tak kaloryczne jak na makaron przystało i dużo dobrego białka. No i smak wakacji nad ciepłym morzem:-)Penne z pesto rzodkiewkowymJeżeli udało Wam się kupić rzodkiewkę z pięknymi, świeżymi liśćmi - nie wyrzucajcie ich! pesto z liści rzodkiewki jest pyszne:-)Bułeczki dynioweSmaczne węglowodany w pięknym kolorze:-) Efektowne pieczywo i pomysł na wykorzystanie dyni.Zupa-krem z brokułaPięknie zielona, smaczna i niskokaloryczna zupa z brokuła. Od razu robię dużo, będzie zapas w słoikach:-)Wegetariańska zupa wysokobiałkowaWegetariańska, białkowa zupka, bardzo fit i bardzo szybka do wykonania. Dlatego to moja ulubiona "potreningówka":-)Muffinki szpinakowe z pieczonym łososiemBardzo smaczny pomysł na wykorzystanie resztek pieczonego łososia z obiadu.
(Visited 477 012 times, 703 visits today)