Ilość przepisów: 0
Muffiny jajeczne z czosnkiem niedźwiedzim, owczym serem i szynkąMuffiny czy też babeczki jajeczne to szybki temat i w zasadzie można je dowolnie komponować z tym, co akurat macie pod ręką. Ponieważ sezon na czosnek niedźwiedzi trwa (kwiecień-maj), więc dodałam sporą garść tej cudownie aromatyczniej zieleniny do jajecznej masy, pod ręką był też owczy ser (resztka z imprezowego wieczoru dzień wcześniej) i wyszło pyszne, wysokobiałkowe śniadanko.Makaron ryżowy z krewetkami i chorizoBardzo lubię chorizo (hiszpańska kiełbasa mocno doprawiona papryką) i mogę je dodawać niemalże do wszystkiego. Jedyne co mnie przed tym powstrzymuje, to kalorie - w 100g jest ponad 400 kcal (na szczęście białka też jest proporcjonalnie dużo). Podaje przepis na połączenie super smaczne: chorizo i krewetki. Obłęd!:-)Sernik proteinowyMam dla Was przepis na super fit-deser. To sernik z dużą porcją białka przy stosunkowo niewielkiej ilości kalorii. Robi się go bardzo szybko i nie może się nie udać.Pasztet z soczewicy z żurawinąPenne z kurczakiem, pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzimMakaron to jedno z najszybszych dań. I w zasadzie każde połączeni dodatków do niego jest udane. Kurczak z pieczarkami to polski klasyk ale z dodatkiem świeżego czosnku niedźwiedziego - oj, to już tylko sezonowo! Polecam czosnek niedźwiedzi (jest pod ochroną, więc kupicie go tylko z upraw), jest zdrowy i pyszny.Kukurydziane penne z krewetkami i czosnkiem niedźwiedzimTen przepis zrobicie przez bardzo krótki czas w roku, kiedy dostępny jest świeży czosnek niedźwiedzi. Nie zagapcie tego - kwiecień/maj - wtedy można kupić na lokalnych placykach z warzywami.Sałatka ze szparagami i jajkiem w koszulce pod sosem holenderskimSezonowa sałatka ze szparagami do tego jajko w koszulce, sos holenderski... wszystko co lubię:-)Kasza jaglana, sos z grzybów leśnych i szparagiDrożdżowe bułeczki ziołoweTe bułeczki wyjdą Wam zawsze, przepis nie jest ortodoksyjny, możecie robić "na oko", dodać ulubione zioła, przyprawy i za każdym razem wyjdzie Wam trochę inaczej ale zawsze tak samo pysznie. Przepis zrodził się z idei #zerowaste - nic się u mnie nie marnuje. Były ziemniaki ugotowane z poprzedniego dnia - przerobiłam na bułeczki:-)
(Visited 472 552 times, 1 189 visits today)