Ilość przepisów: 0
Spaghetti z pesto z czosnku niedźwiedziego z grana padano i z pistacjamiKlasyka makaronów, bardzo przeze mnie lubiana: makaron z pesto. A że trwa sezon na czosnek niedźwiedzi, więc pesto jest z czosnku. Kolejne danie w kilka chwil! Polecam gorąco, wyszło bajecznie pysznie:-)Kanapka z jajkiem w koszulce na awokadoŚniadanie z jajem to moje ukochane. A do jaja pasuje awokado - kto nie próbował jeszcze tego bajecznego połączenia smaków, niech koniecznie nadrobi zaległości:-)Muffiny jajeczne z brokułem, szynką i seremMuffiny jajeczne to fajny pomysł na wykorzystanie resztek lodówkowych np.brokuła, szynki czy sera. W zasadzie można upakować w nich wszystko, mogą być na słodko ( z owocami, orzechami, czekoladą) albo wytrawne. Ja zrobiłam na śniadanie wersję wytrawną, polecam:-)
Filmik krok po kroku poniżej (albo na moim kanale na YT).Szybkie risotto na mleku kokosowym z krewetkamiTakie risotto to ja uwielbiam. Nie tylko dlatego, że jest pyszne i ma świetne makro, ale również dlatego, że robi się je w 15 minut ( a jak jestem bardzo głodna po treningu to nawet w 10 min.:-). A poza wszystkim wykorzystujemy zimny, niesmaczny ryż z poprzedniego dnia (albo sprzed dwóch, trzech dni:-).Zawijaski z mortadeli włoskiej z sałatką jarzynowąŚniadanie bez chleba? Dla mnie to normalne, ale przyzwyczajenie się do ograniczenia pieczywa zajęło mi bardzo dużo czasu. Między innymi między takim smacznym zawijaskom. Smaczne, dietetyczne, szybkie i ładne śniadanie dobrze nastraja na cały dzień:-)Podwójny naleśnik ze szparagami i pstrągiem łososiowymTaki naleśnik wygląda niebanalnie, można go zrobić na śniadanie, kolację czy jako przekąskę imprezową. A jaki smaczny:-)Bułeczki drożdżowe z pesto z czosnku niedźwiedziegoCiasto drożdżowe jest wdzięczne do robienia i do jedzenia. Przyjmuje wszelkie dodatki, czy to na słodko, czy na wytrawnie. Polecam bułeczki z zawiniętym w środek pesto - są bardzo smaczne, aromatyczne i uzależniają:-)Kanapki z jajkiem w koszulce na szparagachTaka kanapka wygląda efektownie a jej zrobienie zajmuje 10 minut. Śniadanie z jajem to moje ulubione a jak do tego są szparagi, łosoś... Mniam:-)Makaron z pieczonym łososiem, brokułem i sosem koperkowymCzasami zostaje mi łosoś z obiadu z dnia poprzedniego, różnie można go wykorzystać. Z makaronem jest bardzo smaczny, do tego wymyśliłam szybki sos koperkowy (zwiędnięty koperek zyskał nowe, pyszne życie). I to takie danie w myśl idei #zerowaste. Nic się u mnie nie marnuje:-)
(Visited 473 481 times, 761 visits today)