Przepisy

Ilość przepisów: 0
Papardele z awokado, bobem i szparagamiPrzepyszne, lekkie, letnie i sycące danie. Same zdrowe składniki, dobre tłuszcze, dużo składników mineralnych a dodatkowo przygotowanie trwa tyle, co czas gotowania makaronu:-)
Paluchy drożdżowe z pesto bazyliowo-orzechowymPyszne, choć wcale nie dietetyczne, paluchy drożdżowe z pesto polecam szczególnie na imprezy. Najsmaczniejsze są świeżo upieczone ale spokojnie możecie je zrobić kilka godzin przed imprezą, niech sobie rosną, a na 30 minut przed podaniem wstawicie do piekarnika.
Rigatoni z kurkami i serem corregioSezon na kurki trwa nie tak długo, więc warto wykorzystać je w kuchni. Są niskokaloryczne i szybkie w obróbce. Polecam do makaronów:-)
Jajko w koszulce na kremowej paście z bobuTakie śniadanie przypominam "cilbir" czyli jajko po turecku: jajko w koszulce podane na tureckim gęstym jogurcie, polanym masłem palonym ze słodką papryką. U mnie jest gęsta, kremowa pasta z bobu, na islandzkim jogurcie (skyr) do tego olej lniany, szpinak i jajko w koszulce. Do tego ulubione pieczywo i mamy pyszny posiłek:-)
Kremowa pasta z bobu z tahini i jogurtemBób to pyszne warzywo strączkowe, doskonale się przechowuje zamrożone (trzeba zamrozić świeżo kupiony), można robić z niego sałatki, można miksować na zupy, można robić z niego przeróżne smarowidła. I oto przepis na jedno z nich:-)
Fit tarta brokułowo-szpinakowaPolecam tartę w wersji fit - jest bez spodu i zawiera tylko odrobinę mąki. Na zimno i na ciepło tak samo pyszna:-) Również jako przekąska imprezowa.
Lawasz z zielonymi warzywami sezonowymiLawasz to tradycyjny ormiański chleb, cienki placek. Ten z dyskontu ma dobry skład, żadnych polepszaczy i jest naprawdę smaczny. Można w niego zawinąć niemalże wszystko - dzisiaj upakowałam w nim zielone warzywa sezowowe a ser ładnie to wszystko połączył:-)
1 58 59 60 61 62 85

(Visited 480 405 times, 687 visits today)