Przepisy

Ilość przepisów: 0
Spring rolls z krewetkamiDla smakoszy mam fajną przekąskę - "sajgonki" vel "spring rolls" czyli zawijaski z papieru ryżowego z krewetkami. Nie wymagają smażenia, nie upakowałam do środka ryżu ani makaronu (chociaż w takiej wersji są przepyszne), zawierają dużo białka i są wciągające:-) Można jeść i jeść, spróbujcie je zrobić i oceńcie sami.
Proteinowe gofry z truskawkami w syropieTo deser (a dla niektórych pewnie śniadanie) wybitnie niskokaloryczny jak na ilość protein, które mieści w sobie. Ja polecam jako potreningówkę dla aktywnych:-)
Warzywa duszone z chorizo, kasza gryczanaPolecam pomysł na sycące danie obiadowe z niepalonej kaszy gryczanej, warzyw i chorizo. Tylko odrobina tej pysznej, aromatycznej kiełbasy wystarczy, żeby potrawa nabrała wyjątkowego smaku. A wegetarianie i weganie po prostu mogą ja zupełnie pominąć i tez będzie pysznie.
Gofry z cukinii, jajka poszetowe i krewetkiGofry kojarzą nam się z latem, wakacjami, owocami - na słodko. Ja polecam kombinować ze smakami wytrawnymi, gofry warzywne (np. z cukinii), to świetna baza do serwowania pysznych śniadań czy imprezowych przekąsek.
Szakszuka z hiszpańskim twistemShakshouka to po prostu jajka gotowane w pomidorowym sosie z dodatkiem papryki, cebulki, przypraw kuchni bliskowschodniej. Samo słowo oznacza bałagan i taki właśnie pyszny bałagan z jajkami w roli głównej proponuję jako pyszne danie w wersji podkręconej hiszpańskimi smakami.
1 49 50 51 52 53 88

(Visited 507 642 times, 3 294 visits today)