Ilość przepisów: 0
Krokiety z pieczarkami (z piekarnika)Niektórzy uważają, że w krokietach najsmaczniejsza jest w właśnie chrupiąca skórka z panierką. Może i tak, ale życie jest sztuką wyboru: trzeba wybrać między mniej chrupiącą skórką a kalorycznością tej pysznej, panierowanej, usmażonej na złoto skórki:-) Spróbujcie mojej wersji, dla mnie pycha:-)Spaghetti z sosem z mięsa indyka i warzyw (bardzo fit)Bardzo polecam wypróbować ten przepis. Nie dość, że sam indyk to niskokaloryczne i pełnowartościowe białko, to dodatek warzyw do sosu dodatkowo "rozcieńcza" go czyniąc jeszcze bardziej fit.Kaszanka z patelni, z cebulką i kurkamiKaszanka to zdecydowanie nie jest produkt niskokaloryczny, ale nawet diecie redukcyjnej można sobie czasem pozwolić. Wszak jak wiemy, istotny jest bilans energetyczny, który musi być ujemny. A zadowolenie z jedzenia też jest ważne więc polecam serdecznie kaszankę z kurkami. Ja wciągnęłam całą porcję bez pieczywa:-)Makaron ryżowy w tajskim stylu i łosoś z patelniŁosoś to wdzięczna ryba, można zrobić na wiele sposobów i zawsze będzie pysznie. Ja bardzo lubię połączenie z makaronem ryżowym, a niewiele potrzeba, by danie nabrało ciekawego smaku "w stylu tajskim".Jajko w koszulce, kombinacja zielonego i kurkiLeniwe śniadanie, zestaw z dużą ilością zielonych warzyw i awokado... Polecam takie zestawy śniadaniowe, bo mimo że trochę czasu zajmuje przygotowanie, to efekt końcowy pieści zmysły smaku i wzroku też:-)Pankejki białkowe z kremem czekoladowym i figamiWysokoproteinowe pankejki, to lepsza alternatywa od tych tradycyjnych placuszków (składających się głównie z węglowodanów), zwłaszcza dla osób aktywnych. Do tego proteinowy krem i sezonowy smaczek w postaci świeżej figi - pycha:-)Lawasz z mozarellą, szpinakiem i szynką drobiowąLawasz to moje odkrycie. Od niedawna kupuję czasami (ten z Biedronki ma bardzo dobry skład) i zawijam w niego różności. Dzisiaj padło na połączenie ser+szynka+szpinak - szybko, do syta i z porządną porcją białka:-)Zapiekana kanapka z serem provolone i figami karmelizowanymi w miodzie z nerkowcamiKiedy pojawiają się w sprzedaży figi, warto je kupować, bo dodają potrawom zupełnie innego wymiaru. Są doskonałym dodatkiem do sałatek, deserów, wytrawnych przekąsek... A jak lubicie połączenie sera z konfiturą to polecam taką właśnie kanapkę na ciepło: provolone i figa:-)Rigatoni ze szpinakiem i papryczką padronPomysł na danie dla wegan i wegetarian i dla każdego kto chce zjeść szybko, smacznie i zdrowo. Wegetarianie dorzucają ser a weganie płatki drożdżowe, które nieźle udają parmezan:-)
(Visited 473 911 times, 642 visits today)