Ilość przepisów: 0
Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanemFasolka szparagowa z dnia poprzedniego nie musi być niesmaczna, wystarczy ją zagrzać na patelni dodając, oprócz bułki tartej, parmezan i czosnek. Mogłabym to jeść codziennie, takie to wyszło pyszne!Kwiaty cukinii i krewetki z zielonym dressingiem ziołowym oraz szparagiTalerz dla dwojga: lekki, smaczny posiłek w upalny, letni dzień.Kanapka z awokado i jajkiem poszetowym, por, papryka i szparagi na ciepłoKilka ogólnie dostępnych składników warzywnych, jajko, ulubione pieczywo... tyle potrzeba do przygotowania pysznego śniadania. No to zaczynamy: DZIEŃ DOBRY:-)Ryż i kurczak z warzywami w tajskich przyprawachLekkie, pełnowartościowe danie z dużą ilością białka z kurczaka. Idealne nawet w upał.Sałatka z krewetkami, młodymi ziemniakami, szparagami i pomidorkamiMłode ziemniaczki z poprzedniego dnia, szparagi z lodówki - z tego będzie pyszna sałatka z resztek. Opakowanie krewetek, kilka pomidorków i znakomity, orientalny sos. Ja zjadłam na ciepło, jako obiad ale polecam na zimno, do tego lekkie śliwkowe wino japońskie Choya - idealny posiłek na upał! A jak ktoś woli bardziej tradycyjne smaki to polecam zwykły sos winegret (np.oliwa, miód, cytryna, czosnek) lub po prostu oliwę, sól i pieprz.Pieczywo proteinowe z awokado, mix sałat, papryczki padron i pomidorki z patelniZielony talerz na początek udanego dnia:-) Młode listki, awokado, papryczki padron - baza pysznego śniadania, do tego odrobina pomidorków na przełamanie koloru i czarne, wędzone oliwki, żeby przełamać łagodne smaki awokado i sałaty. Pysznie, lekko, zdrowo.Zielony makaron szpinakowy, warzywa z patelni w ziołach prowansalskich i fetaRodzajów makaronów są tysiące a kombinacji makaronów z dodatkami niezliczona ilość. Nie ma chyba takiego połączenia, które by mi nie smakowało ale wybierając dodatki staram się aby całe danie było raczej dietetyczne i lekkie. Mój zielony makaron (szpinakowe papardelle) połączyłam więc z warzywami w ziołach prowansalskich i z fetą. Takie mariaż kuchni włoskiej z grecką i francuską wyszedł zaskakująco smacznie, a pomysł zrodził się - jak to często bywa - z resztek lodówkowych:-) Na zimno i na ciepło smakuje tak samo wybornie.Kanapki z awokado i krewetkami, padron, pomidorki i szparagiKiedy na zewnątrz skwar, nie ma ochoty nie tylko na gotowanie ale nawet na jedzenie. No ale jeść trzeba, więc polecam lekkie, pyszne, zdrowe śniadanie. Kromka pieczywa proteinowego (w zasadzie innego nie jadam), awokado, krewetki z patelni i ulubione warzywa: pomidorki koktajlowe, papryczki padron i szparagi. Odrobina dobrej oliwy, czarny sezam i możemy się cieszyć dobrze rozpoczętym dniem. Prosto i pysznie w 15 minut!Młode ziemniaki, szparagi i jajka poszetoweMłode ziemniaczki smakują mi najbardziej ze zsiadłym mlekiem, odrobina koperku i gotowe. Ale jak dodamy szparagi, jajka, to na talerzu mamy sezonowy, lekki, pyszny, pełnowartościowy posiłek.
(Visited 473 908 times, 778 visits today)