Przepisy

Ilość przepisów: 0
Zapiekanka z brokuła i groszku z mozarellą lightPrawdziwa pychota dla wegetarian i nie tylko! Moc zielonego i mało kalorii w zapiekance z brokułem, groszkiem i mozarellą. Bez mąki, na wytrawnie - znakomita propozycja na przekąskę, do kanapki, na lunch - wypróbujcie koniecznie.
Tadżin z kurczakiem (fr.: tajine au poulet)Tajine (czyt. tadżin) to zarówno nazwa naczynia jak i samego dania jakie w tym naczyniu jest przyrządzane. Pochodzi z krajów Maghrebu (północno-zachodniej Afryki) i jest posiłkiem kompletnym: jest mięso, warzywa a do tego kuskus albo - rzadziej - typowe dla tego regionu pieczywo: le pain de sable - to rodzaj naleśnika/placka, który Beduini przygotowują na Saharze i który jest gotowany w całości na drobnym piasku (w gorącym piasku pustyni zakopuje się surowe placki i po chwili wyciąga gotowe do zjedzenia). Oczywiście w mieście to pieczywo przygotowuje się na blasze, jak nasze podpłomyki. W każdym razie, zachęcam do wypróbowania tego pysznego dania, samo przygotowanie jest banalnie proste, jedynie chwilę trzeba poczekać aż się zrobi w piekarniku.
Makaron shirataki z kurczakiem, szpinakiem i cieciorką kala chanaOd kiedy spróbowałam makaron shirataki (inaczej konjak) robię go regularnie, będąc na redukcji muszę mocno pilnować michy;-) Tym razem wersja z dużą ilością białka z kurczaka. Do tego szpinak baby, kala chana - moja ulubiona cieciorka, i odrobina wina, które fajnie podkręciło smak dania.
Kalafior zapiekany z serem gruyereSzybkie, pyszne jedzenie dla wegetarian, tylko dwa składniki! Na redukcji nadmiar sera nie jest wskazany, ale w tym daniu dobry ser gruyere świetnie zagrał z bardzo dietetycznym kalafiorem. Wyszło naprawdę dużo jedzenia i niewiele kalorii, a ile frajdy! Bo sery uwielbiam:-)
1 18 19 20 21 22 84

(Visited 473 640 times, 792 visits today)