To danie popularne w Hiszpanii, u mnie w wersji fit, bo oryginalnie jest dość tłuste (ziemniaki się smaży na oliwie).
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 545
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12g19%
- Węglowodany 42g15%
- Białko 64g128%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki, czosnek ugotować w bulionie rybnym lub warzywnym z dodatkiem mleka kokosowego. Zblendować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Macki ośmiornicy (jeżeli macie mrożone, to trzeba je uprzednio rozmrozić), na łyżce oliwy krótko przesmażyć na patelni lub na grillu.
Gęsty krem ziemniaczany przełóżcie do miseczki a na wierzchy ułóżcie zgrillowane macki ośmiornicy.
Danie jest bardzo chude więc możecie polać odrobina dobrej oliwy.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki, czosnek ugotować w bulionie rybnym lub warzywnym z dodatkiem mleka kokosowego. Zblendować, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Macki ośmiornicy (jeżeli macie mrożone, to trzeba je uprzednio rozmrozić), na łyżce oliwy krótko przesmażyć na patelni lub na grillu.
Gęsty krem ziemniaczany przełóżcie do miseczki a na wierzchy ułóżcie zgrillowane macki ośmiornicy.
Danie jest bardzo chude więc możecie polać odrobina dobrej oliwy.