Jeżeli roboliście już naleśniki z przepisu "naleśniki fit z serem, wysokobiałkowe" i zostały Wam 2 sztuki, to na śniadanie polecam taki właśnie zestaw: naleśniki z jajecznicą i szparagi! Palce lizać:-)
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii463
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g29%
- Węglowodany 34.1g13%
- Białko 30.6g62%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Naleśnik wyłóż na patelnię, wylej rozmącone jajka.
Przykryj drugim naleśnikiem i grzej na małym ogniu pod przykryciem...
... aż jajko się zetnie.
Szparagi przygotowuję zazwyczaj w taki sposób: najpierw odrywam zdrewniałe końcówki, następnie szparagi umieszczam w wąskim garnku, zalewam wodą i solę. Zagotowuję jakieś 2-3 minuty max, a jak są świeżutkie to jeszcze krócej.
Następnie odwracam "do góry nogami" i jeszcze chwilę blanszuję górne części szparagów, dosłownie 30 sekund.
Wyłóż na tależ naleśnika, obok szparagi a na nie majonez.
Składniki
Sposób przygotowania
Naleśnik wyłóż na patelnię, wylej rozmącone jajka.
Przykryj drugim naleśnikiem i grzej na małym ogniu pod przykryciem...
... aż jajko się zetnie.
Szparagi przygotowuję zazwyczaj w taki sposób: najpierw odrywam zdrewniałe końcówki, następnie szparagi umieszczam w wąskim garnku, zalewam wodą i solę. Zagotowuję jakieś 2-3 minuty max, a jak są świeżutkie to jeszcze krócej.
Następnie odwracam "do góry nogami" i jeszcze chwilę blanszuję górne części szparagów, dosłownie 30 sekund.
Wyłóż na tależ naleśnika, obok szparagi a na nie majonez.