Czasami zostaje mi łosoś z obiadu z dnia poprzedniego, różnie można go wykorzystać. Z makaronem jest bardzo smaczny, do tego wymyśliłam szybki sos koperkowy (zwiędnięty koperek zyskał nowe, pyszne życie). I to takie danie w myśl idei #zerowaste. Nic się u mnie nie marnuje:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 670
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 32.2g50%
- Węglowodany 49g17%
- Białko 31.1g63%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Masło roztopić, dodać posiekany drobno koperek, chwilę poddusić.
Dolać śmietankę, posolić.
Zblendować i zostawić na chwilę do zredukowania.
Ugotowany makaron wymieszać z łososiem, dodać różyczki brokuła.
Całość polać sosem koperkowym.
Składniki
Sposób przygotowania
Masło roztopić, dodać posiekany drobno koperek, chwilę poddusić.
Dolać śmietankę, posolić.
Zblendować i zostawić na chwilę do zredukowania.
Ugotowany makaron wymieszać z łososiem, dodać różyczki brokuła.
Całość polać sosem koperkowym.