Makaron z pieczonym łososiem, brokułem i sosem koperkowym

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Czasami zostaje mi łosoś z obiadu z dnia poprzedniego, różnie można go wykorzystać. Z makaronem jest bardzo smaczny, do tego wymyśliłam szybki sos koperkowy (zwiędnięty koperek zyskał nowe, pyszne życie). I to takie danie w myśl idei #zerowaste. Nic się u mnie nie marnuje:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 670
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 32.2g50%
Węglowodany 49g17%
Białko 31.1g63%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu muszelki (lub inny, waga przed ugotowaniem)
 120 g upieczonego uprzednio łososia
 150 g ugotowanego al dente brokuła
 15 g świeżego koperku
 10 g masła
 50 g śmietanki 12% "do zup i sosów"

Sposób przygotowania

1

Masło roztopić, dodać posiekany drobno koperek, chwilę poddusić.

2

Dolać śmietankę, posolić.

3

Zblendować i zostawić na chwilę do zredukowania.

4

Ugotowany makaron wymieszać z łososiem, dodać różyczki brokuła.

5

Całość polać sosem koperkowym.

Składniki

 50 g makaronu muszelki (lub inny, waga przed ugotowaniem)
 120 g upieczonego uprzednio łososia
 150 g ugotowanego al dente brokuła
 15 g świeżego koperku
 10 g masła
 50 g śmietanki 12% "do zup i sosów"

Sposób przygotowania

1

Masło roztopić, dodać posiekany drobno koperek, chwilę poddusić.

2

Dolać śmietankę, posolić.

3

Zblendować i zostawić na chwilę do zredukowania.

4

Ugotowany makaron wymieszać z łososiem, dodać różyczki brokuła.

5

Całość polać sosem koperkowym.

Makaron z pieczonym łososiem, brokułem i sosem koperkowym
(Visited 650 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *