Makaron z chorizo i sosem wegańskim

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Polecam Wam gorąco zrobienie zapasu sosu wegańskiego, bo stanowi świetną bazę do wielu dań. Tutaj podsuwam pomysł na makaron z tym właśnie sosem i z chorizo. Rarytas dla mięsożerców:-)
Przepis na sos już tutaj jest (zajrzyjcie do "Pasty, sosy i smarowidła").

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 463
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 20.5g32%
Węglowodany 46.5g16%
Białko 17.1g35%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu penne rigate (waga przed ugotowaniem)
 50 g chorizo picante
 150 g sosu wegańskiego wg mojego przepisu
 dodatki: natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć z obydwu stron na suchej patelni.

2

Dodać sos, chwilę wszystko zagrzać. Przepis na sos macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ .

3

Dorzucić ugotowany ale dente makaron.

4

I to w zasadzie jest gotowe danie.

5

Jeszcze tylko spora garść zieleniny np. natki pietruszki i gotowe:-)

Składniki

 50 g makaronu penne rigate (waga przed ugotowaniem)
 50 g chorizo picante
 150 g sosu wegańskiego wg mojego przepisu
 dodatki: natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w plasterki i podsmażyć z obydwu stron na suchej patelni.

2

Dodać sos, chwilę wszystko zagrzać. Przepis na sos macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/weganski-sos-do-makaronu-bardzo-fit/ .

3

Dorzucić ugotowany ale dente makaron.

4

I to w zasadzie jest gotowe danie.

5

Jeszcze tylko spora garść zieleniny np. natki pietruszki i gotowe:-)

Makaron z chorizo i sosem wegańskim
(Visited 2 076 times, 27 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *