Klopsiki drobiowe IKEA z warzywami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Klopsiki z Ikea mają szerokie grono zwolenników. Ja lubię od czasu do czasu, dlatego mam w domu opakowanie mrożonych. Bardzo fajnie smakują z warzywami z patelni, a na diecie redukcyjnej to bardzo fajny, lekki smaczny ale sycący posiłek

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 506
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 31.4g49%
Węglowodany 26.5g9%
Białko 29g58%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g 9 mrożonych klopsików drobiowych z IKEA
 110 g czerwonej papryki (1/2)
 155 g cukinii (1/2)
 50 g szpinaku baby
 50 g groszku mrożonego
 10 g czosnku (2 ząbki)
 1 łyżka oleju
 cząber, sól, jasny sezam, pieprz

Sposób przygotowania

1

Czosnek podprażyć na odrobinie oleju, dodać pokrojoną w paseczki paprykę.

2

Dorzucić cukinię pokrojoną w kostkę, cząber, sól...

3

... groszek mrożony i chwilkę poddusić.

4

Dodać szpinak i wymieszać.

5

Klopsiki zrobione wg przepisu na opakowaniu (zamrożone wkładamy do piekarnika 180, na 20 min).

6

Dodać klopsiki do warzyw, posypać sezamem i gotowe.

7

8

Składniki

 150 g 9 mrożonych klopsików drobiowych z IKEA
 110 g czerwonej papryki (1/2)
 155 g cukinii (1/2)
 50 g szpinaku baby
 50 g groszku mrożonego
 10 g czosnku (2 ząbki)
 1 łyżka oleju
 cząber, sól, jasny sezam, pieprz

Sposób przygotowania

1

Czosnek podprażyć na odrobinie oleju, dodać pokrojoną w paseczki paprykę.

2

Dorzucić cukinię pokrojoną w kostkę, cząber, sól...

3

... groszek mrożony i chwilkę poddusić.

4

Dodać szpinak i wymieszać.

5

Klopsiki zrobione wg przepisu na opakowaniu (zamrożone wkładamy do piekarnika 180, na 20 min).

6

Dodać klopsiki do warzyw, posypać sezamem i gotowe.

7

8

Klopsiki drobiowe IKEA z warzywami
(Visited 1 044 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *