Kasza jaglana, sos z grzybów leśnych i szparagi

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja
Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 281
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 8.4g13%
Węglowodany 35.5g12%
Białko 8.4g17%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g ugotowana kasza jaglana
 100 g sosu z grzybów suszonych
 70 g ugotowanych szparagów

Sposób przygotowania

1

Kasze jaglaną gotuję tak: 1 część kaszy do garnka, zalać 2 częściami wody, szczypta soli, największy ogień. Jak się zagotuje to przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Kasza jest gotowa jak wchłonie całą wodę. W trakcie gotowania nie mieszam.

2

Szparagi lekko obgotować, ułożyć obok kaszy, dołożyć sos przygotowany wg przepisu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-fit-z-grzybow-suszonych/

Składniki

 100 g ugotowana kasza jaglana
 100 g sosu z grzybów suszonych
 70 g ugotowanych szparagów

Sposób przygotowania

1

Kasze jaglaną gotuję tak: 1 część kaszy do garnka, zalać 2 częściami wody, szczypta soli, największy ogień. Jak się zagotuje to przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Kasza jest gotowa jak wchłonie całą wodę. W trakcie gotowania nie mieszam.

2

Szparagi lekko obgotować, ułożyć obok kaszy, dołożyć sos przygotowany wg przepisu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-fit-z-grzybow-suszonych/

Kasza jaglana, sos z grzybów leśnych i szparagi
(Visited 460 times, 5 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *