Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 281
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.4g13%
- Węglowodany 35.5g12%
- Białko 8.4g17%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kasze jaglaną gotuję tak: 1 część kaszy do garnka, zalać 2 częściami wody, szczypta soli, największy ogień. Jak się zagotuje to przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Kasza jest gotowa jak wchłonie całą wodę. W trakcie gotowania nie mieszam.
Szparagi lekko obgotować, ułożyć obok kaszy, dołożyć sos przygotowany wg przepisu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-fit-z-grzybow-suszonych/
Składniki
Sposób przygotowania
Kasze jaglaną gotuję tak: 1 część kaszy do garnka, zalać 2 częściami wody, szczypta soli, największy ogień. Jak się zagotuje to przykryć i zmniejszyć ogień do minimum. Kasza jest gotowa jak wchłonie całą wodę. W trakcie gotowania nie mieszam.
Szparagi lekko obgotować, ułożyć obok kaszy, dołożyć sos przygotowany wg przepisu: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-fit-z-grzybow-suszonych/