Kasza gryczana niepalona z krewetkami w ziołach i suszonymi pomidorami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Polecam pyszne, jednogarnkowe danie do zrobienia w kilka chwil. Niepalona kasa gryczana i krewetki - co Wy na to? Ja mówię: obłędnie pyszne!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 424
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 21.3g33%
Węglowodany 31.4g11%
Białko 27.5g56%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy gryczanej białej (nie palonej)
 170 g krewetek rozmrożonych
 35 g suszonych pomidorów w oleju
 sól, pieprz, czosnek
 duża garść ziół: kolendra, pietruszka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek - co lubicie

Sposób przygotowania

1

Krewetki rozmrozić, pozbawić pancerzyków. Pomidory pokroić w paseczki, kaszę ugotować jak zwykle (najlepiej użyć tej z poprzedniego dnia.

2

Na łyżce oleju z ze słoika z suszonymi pomidorami podsmażyć rozmrożone krewetki, dodać posiekane drobno zioła.

3

Kaszę podsmażyć krótko razem z pomidorami

4

Połączyć krewetki z kaszą

5

Doprawić sola i pieprzem

6

Składniki

 100 g ugotowanej kaszy gryczanej białej (nie palonej)
 170 g krewetek rozmrożonych
 35 g suszonych pomidorów w oleju
 sól, pieprz, czosnek
 duża garść ziół: kolendra, pietruszka, tymianek, oregano, bazylia, szczypiorek - co lubicie

Sposób przygotowania

1

Krewetki rozmrozić, pozbawić pancerzyków. Pomidory pokroić w paseczki, kaszę ugotować jak zwykle (najlepiej użyć tej z poprzedniego dnia.

2

Na łyżce oleju z ze słoika z suszonymi pomidorami podsmażyć rozmrożone krewetki, dodać posiekane drobno zioła.

3

Kaszę podsmażyć krótko razem z pomidorami

4

Połączyć krewetki z kaszą

5

Doprawić sola i pieprzem

6

Kasza gryczana niepalona z krewetkami w ziołach i suszonymi pomidorami
(Visited 1 401 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *