Pyszne, wegetariańskie danie śniadaniowe (lub na inną porę dnia). Płynne żółtko to jest to! Sezonowe kurki, niskokaloryczne cukinia i por - czegóż chcieć więcej, żeby - nawet będą na redukcji - zjeść smacznie i do syta.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 294
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 18.2g28%
- Węglowodany 15.2g6%
- Białko 16.9g34%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki przesmażyłam na maśle śmietankowym (ma mniej kalorii).
Dorzuciłam pora pokrojonego w plasterki i półtalarki cukinii. Podsmażyłam chwilę doprawiając solą.
Wbiłam dwa jajka...
... zmniejszyłam ogień i przykryłam.
Kiedy białko się ścięło a żółtko nadal wyglądało na płynne, zdjęłam z ognia, posypałam zieloną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki przesmażyłam na maśle śmietankowym (ma mniej kalorii).
Dorzuciłam pora pokrojonego w plasterki i półtalarki cukinii. Podsmażyłam chwilę doprawiając solą.
Wbiłam dwa jajka...
... zmniejszyłam ogień i przykryłam.
Kiedy białko się ścięło a żółtko nadal wyglądało na płynne, zdjęłam z ognia, posypałam zieloną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem:-)