Najszybszy posiłek na upalne dni, lekki, wegański, zdrowy, sezonowy, pyszny i super łatwy. Z podanych ilości wyszły 4 słoiki 800 ml (2.2 kg). Można przechowywać w lodówce do 3 dni.
Wielkość porcji 550 ml
Ilość porcji 4
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 280
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 13.7g22%
- Węglowodany 31.3g11%
- Białko 14.3g29%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa kroimy...
... blendujemy na gładko z dodatkiem oliwy, octu (lepszy winny, ja dałam balsamico) i soli.
Gazpacho podajemy schłodzone, z kostkami lodu. Ja posypałam zieloną dymką. Świetnie smakuje z pszenną bagietką.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa kroimy...
... blendujemy na gładko z dodatkiem oliwy, octu (lepszy winny, ja dałam balsamico) i soli.
Gazpacho podajemy schłodzone, z kostkami lodu. Ja posypałam zieloną dymką. Świetnie smakuje z pszenną bagietką.