Warzywa przygotowałam jak do "ryby po grecku". A cała reszta to banał ale bardzo zdrowy, smaczny, no i niskokaloryczny.
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 17
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 48
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 0.5g1%
- Węglowodany 3.9g2%
- Białko 7.4g15%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa korzenne zetrzeć na tarce (grube oczka), pora i cebulę pokroić w plasterki. Warzywa i przyprawy przełożyć do garnka, podlać bulionem, dorzucić przyprawy i dusić. Pod koniec dodać passatę, przecier i pomidory z puszki. Odparować . Ja nie użyłam w ogóle tłuszczu więc nic nie przesmażałam, kolejność wrzucania warzyw do garnka dowolna. Sporo tego więc dusiło się ponad godzinę.
Rybę ułożyłam na foli aluminiowej, przykryłam drugą folia i tak upiekłam. 20 minut i gotowe.
Poprzekładałam w dużym naczyniu warstwami: warzywa, ryba, warzywa, ryba warzywa.
Przykryłam folią spożywczą i gotowe. Wyszło 1700 g potrawy zwanej (nie wiedzieć dlaczego) "rybą po grecku"
Oczywiście to danie zjada się zazwyczaj na zimno ale na ciepło jest znakomitym, niskokalorycznym i zdrowym obiadkiem.
Niezłą porcję (400 g) wyłożyłam na patelnię granitową, podlałam 0/5 szklanki wody i przykryłam. Na małym ogniu ok 15 minut i gotowe:-)
Obowiązkowo zielenina no i czarny sezam (samo zdrowie) !
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa korzenne zetrzeć na tarce (grube oczka), pora i cebulę pokroić w plasterki. Warzywa i przyprawy przełożyć do garnka, podlać bulionem, dorzucić przyprawy i dusić. Pod koniec dodać passatę, przecier i pomidory z puszki. Odparować . Ja nie użyłam w ogóle tłuszczu więc nic nie przesmażałam, kolejność wrzucania warzyw do garnka dowolna. Sporo tego więc dusiło się ponad godzinę.
Rybę ułożyłam na foli aluminiowej, przykryłam drugą folia i tak upiekłam. 20 minut i gotowe.
Poprzekładałam w dużym naczyniu warstwami: warzywa, ryba, warzywa, ryba warzywa.
Przykryłam folią spożywczą i gotowe. Wyszło 1700 g potrawy zwanej (nie wiedzieć dlaczego) "rybą po grecku"
Oczywiście to danie zjada się zazwyczaj na zimno ale na ciepło jest znakomitym, niskokalorycznym i zdrowym obiadkiem.
Niezłą porcję (400 g) wyłożyłam na patelnię granitową, podlałam 0/5 szklanki wody i przykryłam. Na małym ogniu ok 15 minut i gotowe:-)
Obowiązkowo zielenina no i czarny sezam (samo zdrowie) !