Fasolka szparagowa z dnia poprzedniego nie musi być niesmaczna, wystarczy ją zagrzać na patelni dodając, oprócz bułki tartej, parmezan i czosnek. Mogłabym to jeść codziennie, takie to wyszło pyszne!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 357
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.2g36%
- Węglowodany 26.3g9%
- Białko 13.3g27%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle przesmażyć podgotowana fasolkę szparagową (może być z poprzedniego dnia), dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Następnie dodać bułkę tartą, krótko zezłocić i podsypać parmezanem.
Jak parmezan się rozpuści - fasolka jest gotowa. Koniecznie na ciepło!
Składniki
Sposób przygotowania
Na maśle przesmażyć podgotowana fasolkę szparagową (może być z poprzedniego dnia), dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.
Następnie dodać bułkę tartą, krótko zezłocić i podsypać parmezanem.
Jak parmezan się rozpuści - fasolka jest gotowa. Koniecznie na ciepło!