Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Fasolka szparagowa z dnia poprzedniego nie musi być niesmaczna, wystarczy ją zagrzać na patelni dodając, oprócz bułki tartej, parmezan i czosnek. Mogłabym to jeść codziennie, takie to wyszło pyszne!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 357
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 23.2g36%
Węglowodany 26.3g9%
Białko 13.3g27%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g ugotowanej fasolki szparagowej
 20 g masła
 15 g bułki tartej
 20 g tartego parmezanu
 10 g czosnku (2 ząbki)

Sposób przygotowania

1

Na maśle przesmażyć podgotowana fasolkę szparagową (może być z poprzedniego dnia), dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

2

Następnie dodać bułkę tartą, krótko zezłocić i podsypać parmezanem.

3

Jak parmezan się rozpuści - fasolka jest gotowa. Koniecznie na ciepło!

4

Składniki

 150 g ugotowanej fasolki szparagowej
 20 g masła
 15 g bułki tartej
 20 g tartego parmezanu
 10 g czosnku (2 ząbki)

Sposób przygotowania

1

Na maśle przesmażyć podgotowana fasolkę szparagową (może być z poprzedniego dnia), dodając przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

2

Następnie dodać bułkę tartą, krótko zezłocić i podsypać parmezanem.

3

Jak parmezan się rozpuści - fasolka jest gotowa. Koniecznie na ciepło!

4

Fasolka szparagowa z bułką tartą i parmezanem
(Visited 2 821 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *