Pomysł na wykorzystanie "wczorajszej fasoli". Można zrobić sałatki na bazie fasoli (zajrzyjcie po propozycje) albo przygotować z niej ciepły posiłek, nieco inny niż klasyczna "fasolka po bretońsku"
Wielkość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 518
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.7g35%
- Węglowodany 47.6g16%
- Białko 30.2g61%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę chorizo pokroić w półplasterki, pieczarki w mniejsze kawałki - przesmażyć bez tłuszczu w granitowym rondlu (lub innej z powłoką non-stick). Dorzucić ugotowaną wcześniej fasolę. Krótko podsmażyć mieszając.
Dodać passatę.
Dodać wszystkie przyprawy. 3 minuty na dużym ogniu i gotowe.
Na talerzu posypać zieleniną (np. natką pietruszki).
Składniki
Sposób przygotowania
Kiełbasę chorizo pokroić w półplasterki, pieczarki w mniejsze kawałki - przesmażyć bez tłuszczu w granitowym rondlu (lub innej z powłoką non-stick). Dorzucić ugotowaną wcześniej fasolę. Krótko podsmażyć mieszając.
Dodać passatę.
Dodać wszystkie przyprawy. 3 minuty na dużym ogniu i gotowe.
Na talerzu posypać zieleniną (np. natką pietruszki).