Czarny linguine z krewetkam i i pomidorkami koktajlowymi

Kategoria, Tags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Makaron jest dobry zawsze i niemalże z wszystkim. Ten przepis to tylko 4 składniki, do zrobienia w 15 minut. Radość dla kubków smakowych i dla oczu:-)

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii405
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 6.8g9%
Węglowodany 51.5g19%
Białko 36.5g73%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g makaronu linguine di sepia
 200 g krewetek (waga po rozmrożeniu)
 3 ząbki czosnku (ok. 15 g)
 300 g pomidorków koktajlowych
 1 łyżeczek oliwy
 sól, płatki chilli, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Pomidorki na odrobinie oliwy przesmażyłam...

2

... dodając sól i pokrojony w plasterki czosnek.

3

Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.

4

Krewetki rozmroziłam, oczyściłam ...

5

... i wrzuciłam na tę samą patelnię, na której smażyłam pomidorki.

6

Wyłożyłam na talerz....

7

... ozdobiłam natką pietruszki...

8

... ale ostatecznie wymieszałam, bo tak lubię:-)

9

10

11

12

Składniki

 50 g makaronu linguine di sepia
 200 g krewetek (waga po rozmrożeniu)
 3 ząbki czosnku (ok. 15 g)
 300 g pomidorków koktajlowych
 1 łyżeczek oliwy
 sól, płatki chilli, natka pietruszki

Sposób przygotowania

1

Pomidorki na odrobinie oliwy przesmażyłam...

2

... dodając sól i pokrojony w plasterki czosnek.

3

Makaron ugotowałam wg przepisu na opakowaniu.

4

Krewetki rozmroziłam, oczyściłam ...

5

... i wrzuciłam na tę samą patelnię, na której smażyłam pomidorki.

6

Wyłożyłam na talerz....

7

... ozdobiłam natką pietruszki...

8

... ale ostatecznie wymieszałam, bo tak lubię:-)

9

10

11

12

Notes

Czarny linguine z krewetkam i i pomidorkami koktajlowymi
(Visited 16 times, 16 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *