Masła ze zmielonych orzechów używamy zazwyczaj do dań słodkich, do deserów, ciast ewentualnie szejków. A ja wolę na wytrawnie:-) I co wy na to?
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 135
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 8.2g13%
- Węglowodany 10.6g4%
- Białko 6.6g14%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w większe kawałki, czosnek w plasterki i podsmażyć wszystko na suchej patelni - najlepiej granitowej lub innej z powłoką non-stick
Dodać ok. łyżki masła migdałowego - to od Olimp Sport Nutrition jest przepyszne i idealnie się nadaje do takich dań, bo jest lekko chrupiące a nie zmielone na papkę:-)
Teraz posólcie i podlejcie odrobiną wody, tylko tyle, żeby masło migdałowe ładnie się rozprowadziło.
Smak podkreśliłam prażonymi z solą płatkami migdałowymi
Pyszny dodatek np. do ryżu:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroić w większe kawałki, czosnek w plasterki i podsmażyć wszystko na suchej patelni - najlepiej granitowej lub innej z powłoką non-stick
Dodać ok. łyżki masła migdałowego - to od Olimp Sport Nutrition jest przepyszne i idealnie się nadaje do takich dań, bo jest lekko chrupiące a nie zmielone na papkę:-)
Teraz posólcie i podlejcie odrobiną wody, tylko tyle, żeby masło migdałowe ładnie się rozprowadziło.
Smak podkreśliłam prażonymi z solą płatkami migdałowymi
Pyszny dodatek np. do ryżu:-)