Cukinia z migdałami i czosnkiem

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Masła ze zmielonych orzechów używamy zazwyczaj do dań słodkich, do deserów, ciast ewentualnie szejków. A ja wolę na wytrawnie:-) I co wy na to?

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 135
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 8.2g13%
Węglowodany 10.6g4%
Białko 6.6g14%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 220 g cukinii (1 średnia)
 1 łyżka almond butter sof crunchy - masło migdałowe od Olimp Sport Nutrition
 1 ząbki czosnku
 sól

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroić w większe kawałki, czosnek w plasterki i podsmażyć wszystko na suchej patelni - najlepiej granitowej lub innej z powłoką non-stick

2

Dodać ok. łyżki masła migdałowego - to od Olimp Sport Nutrition jest przepyszne i idealnie się nadaje do takich dań, bo jest lekko chrupiące a nie zmielone na papkę:-)

3

Teraz posólcie i podlejcie odrobiną wody, tylko tyle, żeby masło migdałowe ładnie się rozprowadziło.

4

Smak podkreśliłam prażonymi z solą płatkami migdałowymi

5

Pyszny dodatek np. do ryżu:-)

Składniki

 220 g cukinii (1 średnia)
 1 łyżka almond butter sof crunchy - masło migdałowe od Olimp Sport Nutrition
 1 ząbki czosnku
 sól

Sposób przygotowania

1

Cukinię pokroić w większe kawałki, czosnek w plasterki i podsmażyć wszystko na suchej patelni - najlepiej granitowej lub innej z powłoką non-stick

2

Dodać ok. łyżki masła migdałowego - to od Olimp Sport Nutrition jest przepyszne i idealnie się nadaje do takich dań, bo jest lekko chrupiące a nie zmielone na papkę:-)

3

Teraz posólcie i podlejcie odrobiną wody, tylko tyle, żeby masło migdałowe ładnie się rozprowadziło.

4

Smak podkreśliłam prażonymi z solą płatkami migdałowymi

5

Pyszny dodatek np. do ryżu:-)

Cukinia z migdałami i czosnkiem
(Visited 857 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *