Ciasto bardzo białkowe poleca się na każdą okazję:-)
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 16
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 92
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 2g4%
- Węglowodany 10g4%
- Białko 8g16%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Banany, fasolę, odżywkę białkową, jajko, białko, kakao, 2 łyżki erytrytolu i sodę zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i przelać do foremki - moja tortownica ma 24 cm.
Piec ok 40 min w 180 C.
Ciasto wystudzić a w tym czasie zrobić krem. 1 czubatą łyżkę galaretki białkowej o smaku pomarańczowym rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać: skyr, ricottę i 2 łyżki erytrytolu wymieszać Wyłożyć na wystygnięty spód ciasta i wstawić do lodówki do stężenia (minimum 1 godzina).
Następnie na wierzch wylać galaretkę zrobioną wg przepisu na opakowaniu. Ja znowu użyłam galaretki białkowej o smaku pomarańczowym SugaFreeJelly od AllNutrition.
Składniki
Sposób przygotowania
Banany, fasolę, odżywkę białkową, jajko, białko, kakao, 2 łyżki erytrytolu i sodę zmiksować na gładką masę. Dodać płatki owsiane i przelać do foremki - moja tortownica ma 24 cm.
Piec ok 40 min w 180 C.
Ciasto wystudzić a w tym czasie zrobić krem. 1 czubatą łyżkę galaretki białkowej o smaku pomarańczowym rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku, przestudzić i dodać: skyr, ricottę i 2 łyżki erytrytolu wymieszać Wyłożyć na wystygnięty spód ciasta i wstawić do lodówki do stężenia (minimum 1 godzina).
Następnie na wierzch wylać galaretkę zrobioną wg przepisu na opakowaniu. Ja znowu użyłam galaretki białkowej o smaku pomarańczowym SugaFreeJelly od AllNutrition.