Chilli con carne to sycące danie na bazie mięsa, fasoli, kukurydzy, popularne w Meksyku. Moja wersja zachowuje smak i aromat tego pysznego dania a nadto jest ono niskokaloryczne. Zachęcam do obejrzenia filmiku (poniżej) i... do gotowania! 🙂
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 22
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 109
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 1.7g3%
- Węglowodany 6.2g3%
- Białko 16.4g33%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warto sobie zgromadzić wszystkie składniki, bo jest ich sporo i wszystkie są ważne.
Obejrzyjcie filmik w którym pokazuję krok po kroku jak zrobić to pyszne danie w mojej wersji fit.
Z ryżem smakuje doskonale, z plackami kukurydzianymi chilli con carne będzie Wam smakowało jak w Meksyku, świetnie komponuje się też z plackami tortilli albo z pieczywem typu pita.
Składniki
Sposób przygotowania
Warto sobie zgromadzić wszystkie składniki, bo jest ich sporo i wszystkie są ważne.
Obejrzyjcie filmik w którym pokazuję krok po kroku jak zrobić to pyszne danie w mojej wersji fit.
Z ryżem smakuje doskonale, z plackami kukurydzianymi chilli con carne będzie Wam smakowało jak w Meksyku, świetnie komponuje się też z plackami tortilli albo z pieczywem typu pita.