Makaron jest dobry na wszystko, o każdej porze roku i z rozmaitymi dodatkami. Ostatnio więcej u mnie warzyw niż mięsa to i makaron w wersji vegan.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 423
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.9g25%
- Węglowodany 57.5g20%
- Białko 12.5g25%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Do mojego dania użyłam oryginalnego, włoskiego makaronu RUMMO. Znajomi Włosi polecają więc zakupiłam w necie.
Warzywa wrzuciłam do rondla, podlałam odrobiną wody,doprawiłam, przykryłam na chwilę, żeby się porządnie zagrzały ale nadal pozostały jędrne i al dente.
Ugotowany makaron tagliatelle wyłożyłam na talerz, wokół niego rozłożyłam warzywa, całość polałam odrobiną oleju z awokado.
Odrobina cebulki zielonej lub innej, ulubionej zieleniny i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Do mojego dania użyłam oryginalnego, włoskiego makaronu RUMMO. Znajomi Włosi polecają więc zakupiłam w necie.
Warzywa wrzuciłam do rondla, podlałam odrobiną wody,doprawiłam, przykryłam na chwilę, żeby się porządnie zagrzały ale nadal pozostały jędrne i al dente.
Ugotowany makaron tagliatelle wyłożyłam na talerz, wokół niego rozłożyłam warzywa, całość polałam odrobiną oleju z awokado.
Odrobina cebulki zielonej lub innej, ulubionej zieleniny i gotowe:-)