Makaron lubią wszyscy, ale jeżeli taki makaron pływa w zawiesistym sosie to już niekoniecznie jest fit. Wolę lekkie wersje makaronów, np. połączenie chorizo z warzywami. To jest takie pyszne, że nawet klasyka makaronowa czyli parmezan, jest zbędny.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 509
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22.4g35%
- Węglowodany 56.3g19%
- Białko 22.6g46%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w półplasterki i przesmażyć na suchej patelni (najlepiej granitowej lub innej z powłoka non-stick).
Dorzucić pokrojonego pora (zielona część)...
... pieczarki pokrojone w ćwiartki lub połówki (zależy od wielkości - jak są małe to można dać całe, będą ładnie wyglądać).
Krótko smazyć.
Na końcu dodać upieczoną uprzednio paprykę i sporą garść ulubionej zieleniny.
Dorzucamy ugotowany al dente makaron i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokroić w półplasterki i przesmażyć na suchej patelni (najlepiej granitowej lub innej z powłoka non-stick).
Dorzucić pokrojonego pora (zielona część)...
... pieczarki pokrojone w ćwiartki lub połówki (zależy od wielkości - jak są małe to można dać całe, będą ładnie wyglądać).
Krótko smazyć.
Na końcu dodać upieczoną uprzednio paprykę i sporą garść ulubionej zieleniny.
Dorzucamy ugotowany al dente makaron i gotowe:-)