Tagliatelle z krewetkami, kurkami i chorizo

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kolejna propozycja na danie w 10 minut. W dodatku z 4 składników. Jak zwykle: przesmacznie, super szybko i fit:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 435
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15.3g24%
Węglowodany 45g15%
Białko 22.5g45%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 55 g makaronu tagliatelle
 25 g chorizo picante
 50 g kurek
 110 g mrożonych krewetek (1/2 opakowania z Lidla lub Biedronki)
 5 ml oliwy truflowej (może być masło)
 świeże zioła, pieprz, sól

Sposób przygotowania

1

Krewetki przesmażyć na oliwie truflowej, podsypać świeżym szczypiorkiem (może być inna zielenina), dać szczyptę soli.

2

Na tej samej patelni krótko podsmażyć krewetki uprzednio rozmrożone i pozbawione pancerzyków.

3

Na suchej patelni podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki.

4

kiedy wszystkie składniki są gotowe, makaron ugotowany - możemy składać danie.

5

Najlepiej wrzucić makaron na patelnię z chorizo i dodać kurki i krewetki. W ten sposób cały smak tłuszczyku z chorizo zamkniemy w makaronie.

6

Posypać pieprzem, ewentualnie więcej zieleniny i gotowe:-)

Składniki

 55 g makaronu tagliatelle
 25 g chorizo picante
 50 g kurek
 110 g mrożonych krewetek (1/2 opakowania z Lidla lub Biedronki)
 5 ml oliwy truflowej (może być masło)
 świeże zioła, pieprz, sól

Sposób przygotowania

1

Krewetki przesmażyć na oliwie truflowej, podsypać świeżym szczypiorkiem (może być inna zielenina), dać szczyptę soli.

2

Na tej samej patelni krótko podsmażyć krewetki uprzednio rozmrożone i pozbawione pancerzyków.

3

Na suchej patelni podsmażyć chorizo pokrojone w plasterki.

4

kiedy wszystkie składniki są gotowe, makaron ugotowany - możemy składać danie.

5

Najlepiej wrzucić makaron na patelnię z chorizo i dodać kurki i krewetki. W ten sposób cały smak tłuszczyku z chorizo zamkniemy w makaronie.

6

Posypać pieprzem, ewentualnie więcej zieleniny i gotowe:-)

Tagliatelle z krewetkami, kurkami i chorizo
(Visited 902 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *