Kurki są bardzo wdzięczne w obróbce. Kilka chwil na masełku i baza do wielu szybkich dań gotowa. A połączenie z jajkami to klasyka przecież:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 301
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19.3g30%
- Węglowodany 10.2g4%
- Białko 19.1g39%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i przesmażyć na maśle. Jak są malutkie to w całości, jak większe to przekrójcie.
Wbić dwa jajka, doprawić solą...
... i wysmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Doprawić pieprzem, dorzucić drobno posiekany szczypiorek.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i przesmażyć na maśle. Jak są malutkie to w całości, jak większe to przekrójcie.
Wbić dwa jajka, doprawić solą...
... i wysmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.
Doprawić pieprzem, dorzucić drobno posiekany szczypiorek.