Jajecznica z kurkami na kromce pieczywa proteinowego

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Kurki są bardzo wdzięczne w obróbce. Kilka chwil na masełku i baza do wielu szybkich dań gotowa. A połączenie z jajkami to klasyka przecież:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 301
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19.3g30%
Węglowodany 10.2g4%
Białko 19.1g39%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 35 g kurek
 1 łyżeczek masła
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i przesmażyć na maśle. Jak są malutkie to w całości, jak większe to przekrójcie.

2

Wbić dwa jajka, doprawić solą...

3

... i wysmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

4

Doprawić pieprzem, dorzucić drobno posiekany szczypiorek.

Składniki

 2 jajka
 1 kromka pieczywa proteinowego
 35 g kurek
 1 łyżeczek masła
 sól, pieprz, szczypiorek

Sposób przygotowania

1

Kurki oczyścić pędzelkiem z piasku i przesmażyć na maśle. Jak są malutkie to w całości, jak większe to przekrójcie.

2

Wbić dwa jajka, doprawić solą...

3

... i wysmażyć do uzyskania pożądanej konsystencji.

4

Doprawić pieprzem, dorzucić drobno posiekany szczypiorek.

Jajecznica z kurkami na kromce pieczywa proteinowego
(Visited 419 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *