Polecam pyszne, jednogarnkowe danie do zrobienia w kilka chwil. Niepalona kasa gryczana i krewetki - co Wy na to? Ja mówię: obłędnie pyszne!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 424
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 21.3g33%
- Węglowodany 31.4g11%
- Białko 27.5g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić, pozbawić pancerzyków. Pomidory pokroić w paseczki, kaszę ugotować jak zwykle (najlepiej użyć tej z poprzedniego dnia.
Na łyżce oleju z ze słoika z suszonymi pomidorami podsmażyć rozmrożone krewetki, dodać posiekane drobno zioła.
Kaszę podsmażyć krótko razem z pomidorami
Połączyć krewetki z kaszą
Doprawić sola i pieprzem
Składniki
Sposób przygotowania
Krewetki rozmrozić, pozbawić pancerzyków. Pomidory pokroić w paseczki, kaszę ugotować jak zwykle (najlepiej użyć tej z poprzedniego dnia.
Na łyżce oleju z ze słoika z suszonymi pomidorami podsmażyć rozmrożone krewetki, dodać posiekane drobno zioła.
Kaszę podsmażyć krótko razem z pomidorami
Połączyć krewetki z kaszą
Doprawić sola i pieprzem