Takie śniadanko to raczej nie jest propozycja dla tych, co chcą szybko zjeść. Wymaga trochę zachodu ale polecam gorąco takie "składane" śniadanie np. w weekend czy wony dzień... Obłędnie pyszne:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 477
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 31.8g49%
- Węglowodany 25g9%
- Białko 24.5g49%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
To śniadanie "składane" czyli każdy składnik przygotowujemy osobno a składamy całość na talerzu. To nie jest bardzo szybkie śniadanie ale w sam raz na "lazy sunday":-) Istotne jest użycie porządnej patelni albo rondla z powłoka non-stick, żeby nie trzeba było użyć dużo tłuszczu.
Pieczarki obsmażyć na złoto na oliwie truflowej. Wyjąć z patelni.
Teraz krótko przesmażyć pokrojonego w talarki pora. Odłożyć na bok.
Teraz papryczka - trzeba delikatnie wyjąć gniazda nasienne (chociaż są jadalne i nie pikantne) i pokroić ją w krążki. Krótko na patelni - i na bok.
Teraz łyżeczka masła i szybciutko robimy przesiekany z grubsza czosnek niedźwiedzi.
Szparagi bardzo krótko gotujemy - dolną część 3 minutki, potem odwracamy "do góry nogami" i łebki max 1 minutę we wrzątku.
Całość ląduje na talerzu:-) A na środku kromka dobrego pieczywa, na to pół awokado Haas pokrojone w plasterki a na to cudowne jajko w koszulce - obejrzyjcie jak przygotować takie piękne jajo, przygotowałam dla Was filmik instruktażowy krok po kroku: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU
Całość posypać posiekanymi pistacjami i gotowe:-)
Idealne jajo! 🙂
Składniki
Sposób przygotowania
To śniadanie "składane" czyli każdy składnik przygotowujemy osobno a składamy całość na talerzu. To nie jest bardzo szybkie śniadanie ale w sam raz na "lazy sunday":-) Istotne jest użycie porządnej patelni albo rondla z powłoka non-stick, żeby nie trzeba było użyć dużo tłuszczu.
Pieczarki obsmażyć na złoto na oliwie truflowej. Wyjąć z patelni.
Teraz krótko przesmażyć pokrojonego w talarki pora. Odłożyć na bok.
Teraz papryczka - trzeba delikatnie wyjąć gniazda nasienne (chociaż są jadalne i nie pikantne) i pokroić ją w krążki. Krótko na patelni - i na bok.
Teraz łyżeczka masła i szybciutko robimy przesiekany z grubsza czosnek niedźwiedzi.
Szparagi bardzo krótko gotujemy - dolną część 3 minutki, potem odwracamy "do góry nogami" i łebki max 1 minutę we wrzątku.
Całość ląduje na talerzu:-) A na środku kromka dobrego pieczywa, na to pół awokado Haas pokrojone w plasterki a na to cudowne jajko w koszulce - obejrzyjcie jak przygotować takie piękne jajo, przygotowałam dla Was filmik instruktażowy krok po kroku: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU
Całość posypać posiekanymi pistacjami i gotowe:-)
Idealne jajo! 🙂