Tagliatelle nero di sepia z dorszem, pomidorkami i groszkiem

Kategoria, Tags, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Świetny posiłek dla zabieganych i aktywnych: dużo białka, danie szybkie do przygotowania, tylko kilka składników.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii469
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 17.3g23%
Węglowodany 45.3g17%
Białko 33.7g68%

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g tagliatelle nero di sepia (waga przed ugotowaniem)
 1 filet z kurczaka w sosie własnym (1 puszka)
 250 g pomidorków truskawkowych lub śliwkowych
 10 g parmezanu lub innego twardego sera
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

2

Polędwicę z czarnego dorsza (zamrożoną), wyłożyłam na patelnię, przykryłam i na małym ogniu grzałam.

3

Pod koniec dorzuciłam pomidorki przekrojone na połówki i zamrożony groszek. Kolejne 10 minut dusiłam wszystko doprawiwszy solą i pieprzem.

4

Wyłożyłam na talerz i gotowe:-)

5

6

Składniki

 50 g tagliatelle nero di sepia (waga przed ugotowaniem)
 1 filet z kurczaka w sosie własnym (1 puszka)
 250 g pomidorków truskawkowych lub śliwkowych
 10 g parmezanu lub innego twardego sera
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

2

Polędwicę z czarnego dorsza (zamrożoną), wyłożyłam na patelnię, przykryłam i na małym ogniu grzałam.

3

Pod koniec dorzuciłam pomidorki przekrojone na połówki i zamrożony groszek. Kolejne 10 minut dusiłam wszystko doprawiwszy solą i pieprzem.

4

Wyłożyłam na talerz i gotowe:-)

5

6

Notes

Tagliatelle nero di sepia z dorszem, pomidorkami i groszkiem
(Visited 2 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *