Sezonowa sałatka ze szparagami do tego jajko w koszulce, sos holenderski... wszystko co lubię:-)
Wielkość porcji 390 g
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 338
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 24.8g39%
- Węglowodany 15.4g6%
- Białko 16.7g34%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi lekko obgotujcie - trzeba wpierw odłamać zdrewniałe końcówki (ja ich nie wyrzucam tylko dodaję do zupy np.z białych warzyw, potem blenduję i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się twardych drobinek), potem przełożyć szparagi do garnka z osoloną wodą w taki sposób, żeby łebki wystawały ponad wodę. Zagotować, zanurzyć łebki na kilka chwil żeby tylko złapały temperaturę i gotowe. Szparagi się gotują błyskawicznie.
Sałatę ułożyć na talerzy, wkroić pomidora, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki, na wierzch wyłożyć jajko poszetowe >>> tutaj macie przepis: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ albo na moim kanale YT: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Całość polejcie sosem holenderskim zrobionym z żółtka i masła (przepis macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-holenderski-krok-po-kroku/ lub na moim kanale YT: https://www.youtube.com/watch?v=sKzGzZIz1Ec&t=84s.
Pistacje możecie lekko posiekać (albo i nie), posypcie nimi sałatkę i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Szparagi lekko obgotujcie - trzeba wpierw odłamać zdrewniałe końcówki (ja ich nie wyrzucam tylko dodaję do zupy np.z białych warzyw, potem blenduję i przecieram przez sitko, żeby pozbyć się twardych drobinek), potem przełożyć szparagi do garnka z osoloną wodą w taki sposób, żeby łebki wystawały ponad wodę. Zagotować, zanurzyć łebki na kilka chwil żeby tylko złapały temperaturę i gotowe. Szparagi się gotują błyskawicznie.
Sałatę ułożyć na talerzy, wkroić pomidora, szparagi pokrojone na mniejsze kawałki, na wierzch wyłożyć jajko poszetowe >>> tutaj macie przepis: https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ albo na moim kanale YT: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU.
Całość polejcie sosem holenderskim zrobionym z żółtka i masła (przepis macie tutaj: https://aniagotujefit.pl/przepisy/sos-holenderski-krok-po-kroku/ lub na moim kanale YT: https://www.youtube.com/watch?v=sKzGzZIz1Ec&t=84s.
Pistacje możecie lekko posiekać (albo i nie), posypcie nimi sałatkę i gotowe:-)