Składniki na tę sałatkę dostępne są już cały rok ale faktem jest, że najlepiej smakuje ona w upały.
1 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii228
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 20.7g27%
- Węglowodany 5.3g2%
- Białko 3g6%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Awokado pokroiłam w kostkę, pomidorki w ćwiartki, posiekałam zieloną cebulkę, kolendrę i natkę pietruszki. Całość doprawiłam solą, pieprzem i skropiłam olejem z awokado.
Składniki
Sposób przygotowania
Najczęściej wybieram awokado Haas. To dlatego, że rzadziej zdarzają się trefne sztuki. Oczywiście warto znać sposób, na rozpoznanie czy owoc jest idealny. Jak to zrobić? Prosta sprawa: odrywacie ogonek. Jeżeli pod ogonkiem jest koor zielony - awokado jest niedojrzałe. Kolor brązowy - przejrzałe, brązowy z nalotem - zepsute, nie kupować! A kolor żołto-zielony wskazuje na owoc idealny do spożycia.
Awokado pokroiłam w kostkę, pomidorki w ćwiartki, posiekałam zieloną cebulkę, kolendrę i natkę pietruszki. Całość doprawiłam solą, pieprzem i skropiłam olejem z awokado.