Żyjemy w kraju ziemniaka i sałatki ziemniaczane to u nas normalna rzecz. A ziemniak z dodatkiem wędliny to już prawie sałatka "szwabska". U mnie mortadela, chociaż robiłam już wersję z boczkiem i była znakomita. Nie tak bardzo fit ale ja wyznaję zasadę, że nawet na redukcji można jeść wszystko. Tylko mniej:-)
Wielkość porcji 100 g
Ilość porcji 10
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 129
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.6g12%
- Węglowodany 12.4g5%
- Białko 3.2g7%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ogórki pokrój z kosteczkę, mortadelę w cienkie paseczki, ziemniaki w grubą kostkę, cebulę w półtalarki, pomidory w paseczki, zieleninę posiekaj.
Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pozostałe płynne i półpłynne składniki i wymieszaj dokładnie.
Wymieszaj sałatkę i gotowe:-)
I dużo pieprzu!
Składniki
Sposób przygotowania
Ogórki pokrój z kosteczkę, mortadelę w cienkie paseczki, ziemniaki w grubą kostkę, cebulę w półtalarki, pomidory w paseczki, zieleninę posiekaj.
Przygotuj sos: czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj pozostałe płynne i półpłynne składniki i wymieszaj dokładnie.
Wymieszaj sałatkę i gotowe:-)
I dużo pieprzu!